mystery · review

Review:Sparkling Cyanide by Agatha Christie

Sparkling Cyanide (Colonel Race #4)

by Agatha Christie

sparkling-cyanideΕξι ανθρωποι βρισκονται για γευμα στο ιδιο ρεστοραν,καθονται στο ιδιο ακριβως τραπεζι που ενα χρονο σχεδον πριν ειχε πεσει νεκρη η πανεμορφη Rosemary Barton.H μικροτερη αδερφη της,κληρονομος της αθεμιτης περιουσιας της Rosemary’s,ο ζηλιαρης αντρας της,ο εραστης της και η γυναικα του και τελος η γραματεας του αντρα της.Μηπως καποιος απο αυτους δολοφονησε την Rosemary?

 Αλλο ενα εκπλητικο μυστηριο απο την Κ.Chistie η οποια θα πρεπει να διδασκεται στα μαθηματα γραφης.Η εξαιρετικη ικανοτητα της να δημιουργει μεσα σου μια αμεση αναγκη να μαθεις τι θα γινει παρακατω συχνα οδηγει τον αναγνωστη να τελειωσει μεσα σε μια μερα τα βιβλια της.
 Σε αυτο αυτο το βιβλιο μπαινουμε στο μυαλο διαφορων χαρακτηρων που μας δειχνουν οτι συχνα δεν εχουμε ιδεα τι πραγματικα σκεφτονται οι δικοι μας ανθρωποι.Μας δειχνει ποσο ευκολα μερικοι ανθρωποι οδηγουνται στον φονο,για προσωπικο ωφελος ειτε συναισθηματικο,ειτε οικονομικο.
 Οσο αφορα το μυστηριο και την λυση του,ενα απο τα “κακα” της Christie ειναι η συνηθεια της να δενει πολυ ομορφα και γρηγορα τα μυστηρια της.Κυριολεκτικα συχνα στις δυο τελευταιες or so σελιδες εξελισεται η μεγαλη αποκαλυψη.Εμενα αυτο δεν μου αρεσει πολυ,αλλα ομως,και εκει ερχεται η υπεροχή της,οσο γρηγορο και ειναι,ειναι σχεδον παντα σοκαριστικο.Απλα δεν μπορεις παντα να βρεις ποιος ειναι ο δολοφονος ή δεν μπορεις να φανταστεις πως το εκανε το φονικο!Καθε φορα που τελειωνεις μια προταση νομιζεις οτι ξερεις τι εχει συμβει,νομιζεις οτι εχεις καταλαβει,αλλα οχι.Ερχεται αμεσως μετα μια αλλη προταση που τα αλλαζει ολα.Αυτο ειναι το ταλεντο της Κ.Christie οχι η γραφη της.
Ενα αλλο μεγαλο της ατου ειναι ο σχεδιασμος των χαρακτηρων της,παντα σοβαροι,με ενδιαφερον και παιζουν και ρολο στην ιστορια.Αν και πολες φορες η ιστορια σου φαινεται ρηχη,οι ακομα και οι χαρακτηρες “αθωοι” πρεπει να θυμομαστε οτι τα βιβλια αυτα εχουν γραφτει 50 με 70 χρονια πριν!
4-star-rating

10 thoughts on “Review:Sparkling Cyanide by Agatha Christie

  1. Μπήκε στα υπόψιν.ακουγεται συγκλονιστικά ενδιαφέρον κ οτι πρεπει για τωρα καλοκαιράκι…καλυτερα να προσπαθείς να μαντέψεις τον δολοφόνο εδω,απ’το τι θα κάνουν την επόμενη ώρα/μερα οι πολιτικοί μας κ Ευρωπαίοι next! 🙂

    Liked by 1 person

    1. Καλα,αυτο εννοείτε…Αμα κατσεις να σκεφτεις τι συμβαινει πλεον για μας,χωρις εμας,σε πιανει πανικος!Ναι ειναι πολυ καλο!Να τα διαβασεις!

      Liked by 1 person

      1. Τζοάκι επιτέλους τελείωσα το corrections του Franzen. Χριστέ μου, τι άθλος με αυτο το βιβλίο της…υπομονής! 😳😳Άμα τελικά επιχειρήσεις να το ολοκληρώσεις … καλο κουράγιο ευχομαι! 😱😁😱

        Liked by 1 person

      2. Θενκς αγαπη!Δεν το βλέπω να το τελειώνω, σύντομα χεχε.Βρηκα αλλα,πιο ενδιαφέροντα βιβλια!Μολις τελείωσα το A monster calls και το Working stiff και σημερα πηρα το All the light we cannot see γιατι σε kindle δεν θα τλ τελείωνα ποτε!Θα γραψεις την κριτικη σου?

        Like

Leave a comment