review · THRILLER

A blast from the past:Ο συλλεκτης απο τον John Fowles

Ξενόγλωσσος τίτλος:THE COLLECTOR ISBN:139789600510034 ΕκδότηςΕΣΤΙΑ Αριθμός σελίδων 288
Ξενόγλωσσος τίτλος:THE COLLECTOR
ISBN:139789600510034
Εκδότης ΕΣΤΙΑ
Αριθμός σελίδων 288

Γραφω εδω μερικους μηνες μοναχα και οι κριτικές μου αφορούν βιβλια που διαβάζω τωρα και οχι βιβλια που έχουν αναγνωστεί μηνες ή και χρόνια πριν δημιουργηθεί αυτο το blog.Οποτε αποφάσισα να γραφω κριτικές και για βιβλια που εχω διαβασει στο παρελθόν ετσι να φερνω και αλλα βιβλια σε επαφη με ανθρωπους που μπορει να τα αγαπησουν.

Η ενοτητα αυτη θα λεγεται οπως βλέπετε και απο τον τιτλο ‘A blast from the past’ και σημερα θα ξεκινήσω με ενα βιβλιο που διαβασα στην εφηβεια μου : Ο συλλέκτης του John Fowles.

Η υπόθεση εχεις ως εξης: Ενας νεαρος συλλέκτης πεταλούδων που μεγαλωσε ορφανος μαζι με την αναπηρη ξαδερφη του και την θεια του ερωτεύεται μια νεαρη μαθητρια που δουλευει σε ενα ανθοπωλειο,την Μιραντα.Οταν καποια στιγμή κερδιζει το λαχειο αποφασιζει να αγορασει ενα μικρο καστρο στην μεση του πουθενα και θα το διαμορφωσει ετσι ωστε να μπορεσει να φιλοξενησει την Μιραντα,που θα γινει πλεον θυμα απαγωγης.Το βιβλιο,ή μαλλον ενα μεγαλο μερος του,ειναι απο την μερια του ηρωα μας.Ενας συναισθηματικα ανωριμος αντρας,που προσπαθει μεχρι ενος σημειου να δικαιολογησει αυτο που κανει και μαλιστα πιστευει πραγματικα οτι δεν κανει τιποτα κακο.Ενα απο τα πραγματα που το κανουν πολυ δυνατο αναγνωσμα ειναι οτι δεν υπαρχει σωματικη αλλα ουτε και σεξουαλικη βια που κατα καποιο απιστευτο λογο το κανει ακομα πιο τρομαχτικο.Το τελος δε,νομιζω,πως ειναι ανατριχιαστικο με εναν υπουλο τροπο.Το προτεινω ανεπιφυλακτα,πρεπει να εισαι προετοιμασμενος οτι δεν θα ειναι ενα ευκολο συναισθηματικα βιβλιο.Η γραφη εξαιρετικη,ενα ταξιδι λογοτεχνικο που δεν θα το ξεχασεις ποτε.

2 thoughts on “A blast from the past:Ο συλλεκτης απο τον John Fowles

  1. Πωωω πραγματικά φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Κυρίως διαβάζοντάς το, να προσπαθήσεις να μπεις και να καταλάβεις την ψυχοσύνθεση αυτού του άντρα, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Φαντάζομαι για να προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό του, καταλαβαίνει ότι κάτι παράξενο του συμβαίνει. Συναισθήματα και διαθέσεις που δεν έχουν όλοι. Εσύ που το έχεις διαβάσει μπορείς να τα δεις καλύτερα όλα αυτά.

    Like

    1. Χμ,κοίτα δεν ειναι με τίποτα ενας συμπαθής χαρακτηρας.Ισως τον λυπηθεις,αλλα και παλι στο τελος θα ξανα γυρισεις παλι στην αντιπαθεια.Σου προτείνω να το διαβασεις!

      Liked by 1 person

Leave a comment