A little bit of everything

200,να τα αφησω?

IMG_20150822_194717

Η μικρη ιστορια ειναι μπελας.Θεωρω οτι ειναι αρκετα πιο δυσκολο,και εκει φαινεται η μαεστρια του συγγραφεα,να αναπτυξεις μια ιστορια μεσα σε λιγες σελιδες και να βγει κατι πολυ δεμενο και ολοκληρωμενο.Για αυτο και αποφασισα να σας μιλησω ή μαλλον να σας δειξω μερικα βιβλια που μπορει να ειναι μικρα σε μεγεθος αλλα ειναι μεγαλα σε ουσια.Λοιπον,ξεκιναμε?

Chuck Palhaniuk-FIght club

Σελιδες:218. Θαρρω πως ολοι γνωριζουμε αυτο το βιβλιο,μιας και ειχε μεταφερθει με μεγαλη επιτυχια στην μεγαλη οθονη.Ο κεντρικος ηρωας πασχει απο αυπνοια και για να νιωθει αρκετα καλυτερα απο οτι νιωθει συνηθως πηγαινει σε συναντησεις ανθρωπων με καρκινο και μεσα απο τις δικες του τραγωδιες βλεπει με αλλο ματι τις δικες του.Ολα ομως αλλαζουν οταν συνανταει την Μαρλα που κανει και αυτη ακριβως το ιδιο.Οταν ο δρομος του να διασταυρωθει με τον Ταιλερ,εκει το βιβλιο θα παρει φωτια.Φτιαχνοντας μια λεσχη οπου επιτυχημενοι αντρες παιρνουν μερος σε αγωνες με ανελεητο ξυλο οι ηρωες μας βυθιζονται ολο και περισσοτερο στον μικροκοσμο τους.

Δεν το εχω διαβασει ακομα.

J.D Salinger-The catcher in the Rye

Σελιδες:192. Το σκυλοβαρεθηκα,το λιγο που διαβασα,αλλα παρολα αυτα βρισκεται στην λιστα με τα καλυτερα modern classics αμερικανικα βιβλια,και θα ηθελα να του δωσω μια δευτερη ευκαιρια.Πολλες φορες ανακαλυπτω οτι ενα βιβιο το διαβασα απλα στην λαθος στιγμη.Ο κεντρικος μας ηρωας εχει αποβληθει απο το σχολειο του και αυτο μας εξιστορει διαφορα συμβατα απο τις μερες που περασαν μετα την αποβολη.

Δεν το εχω διαβασει ακομα.

Paulo Coelho-Veronica decides to die

Σελιδες:210 Δεν μου αρεσει ο Κοελιο σα συγγραφεας αλλα αυτο μου αρεσε.Κεντριη ηρωιδα ειναι μια γυναικα που αυτοκτονει διοτι πιστευει οτι δεν υπαρχει κατι που να την ενδιαφερει στην ζωη αλλα η προσπαθεια της δεν ηταν επιτυχης και για αυτο βρισκεται κλεισμενη σε ενα ψυχιατρικο ιδρυμα.Μεσα σε αυτο το ιδρυμα γνωριζει τον ερωτα,τον πραγματικο της εαυτο καθως πρεπει να αποδεχτει την μοιρα της και ερχετε σε επαφη με εναν καινουργιο τροπο σκεψης.Αν και μετα απο τοσα βιβλια πια ο σκοπος του Κοελιο ειναι προφανες τοσο οσο και τα μηνυματα που θελει να περασει.

Το εχω διαβασει.

Ian McEwan-The cement Gardern

Σελιδες:144.Well,αυτο το βιβλιο ειναι αρκετα αρρωστο.Η ιστορια εχει ως εξης:οταν μενουν μονα τους τα παιδια τιποτα δεν προκειται να παει καλα..!Δεν περιγραφω αλλο,διαβαστε το.Εκτος αν δεν σας αρεσουν τα καπως disturbing βιβλια.

Το εχω διαβασει.

Haruki Murakami-After the quake

Σελιδες:147.Οπως ηδη ξερετε μου αρεσει αρκετα ο Μουρακαμι,αν και δεν ειναι ο καλυτερος εκει εξω και πολλες αναρωτιεμαι γιατι μου αρεσει,ειναι ο μονος που καθαριζει το μυαλο μου.Με βαζει σε ενα mood που κανενα αλλος συγγραφεας δεν το κανει και για αυτο τον αγαπω πολυ πολυ.Αυτο εδω ειναι μια συλλογη μικρων ιστοριων του,μερικες ειναι καλες αλλες οχι τοσο αλλα σου αρεσει ο Μουρακαμι,θα το απολαυσεις!

Το εχω διαβασει.

Truman Capote-Breakfast at Tiffany’s

Σελιδες:142. Αλλο ενα κλασσικο βιβλιο.Μου αρεσε παρα πολυ η ομωνυμη ιστορια,τις αλλες δεν τις εχω διαβασει,και θελω πολυ να δω και την ταινια.Η ιστορια εχει σαν κεντρικο χαρακτηρα την Holly,μια γυναικα ακρως ερωτευσιμη,ειπωμενη απο την πλευρα ενος απο τους θαυμαστες της.Αξιζει.

Το εχω διαβασει.

That’s it folks!Στην φωτογραφια απο πανω εχω και αλλα βιβλια,αλλα αποφασισα να μιλησω για αυτα που με τραβηξαν παραπανω!

825840816722815311178095786519888

18 thoughts on “200,να τα αφησω?

  1. Η Βερόνικα του Κοέλο είναι απο τα πιο συμπαθητικά του.Με τον Μουρακάμι έχω κι εγώ μια περίεργη σχέση.Δεν είναι ότι θα τον έχω ευαγγέλιο αλλά όσες φορές έχω πιάσει βιβλίο του,δεν μπορώ να το αφήσω.Νομίζω το περιεγράψες πολύ σωστά,καθαρίζει το μυαλό σου.

    Liked by 1 person

  2. Τέλεια, τέλεια, τέλεια ανάρτηση! Λατρεύω τα καλά, μικρά βιβλία μιας και δεν κουράζουν καθόλου. Έχω κάποια από αυτά που πρότεινες αλλά δεν τα έχω διαβάσει ακόμα. Θέλω πολύ να διαβάσω βιβλία του Ian McEwan μιας και η μεταφορά του βιβλίου το “Εξιλέωση” στη μεγάλη οθόνη, είναι μακράν η αγαπημένη μου ταινία!

    Liked by 1 person

    1. Εγω δεν μπορεσα ποτε να διαβασω την εξιλεωση οταν εμαθα τι γινετε..Θα ενιωθα πολυ θλιψη!Αλλα το cement garden ειναι ιδιαίτερο βιβλιο..

      Like

      1. Ναι, αυτό ισχύει. Είναι μία ιστορία με τραγικό τέλος. Την έχω δει βέβαια πάρα πολλές φορές και κάθε φορά κλαίω… Θα ήθελα να διαβάσω και το βιβλίο κάποια στιγμή για να δω αν είναι καλύτερο.

        Liked by 1 person

      2. Μπα μωρέ, θα το αγοράσω αν είναι. Θα το ψάξω πρώτα μήπως το βρω στα Ελληνικά. Ευχαριστώ πάντως 😀

        Liked by 1 person

  3. Στα μικρά βιβλία μπορείς να βρεις το παράδεισο ή την κόλαση. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ, καθώς με βολεύουν λόγω μετακινήσεων. Τι γίνεται ρε παιδιά με τον Μουρακάμι, το ραβδάκι της Τινγκερμπερλ έχει και μας ρίχνει αστρόσκονη κάθε φορά που αγγίζουμε βιβλίο του; Ούτε και εγώ “τρελάθηκα” όσα δικά του έχω διαβάσει, αλλά πάντα τον θυμάμαι με αγάπη…

    Liked by 1 person

    1. Ναι ειναι ατιμος.Δεν ξερω τι κανει..Φαντασου οτι λεω ‘Τι χαζομαρες διαβαζω…” αλλα συνεχιζω!Εχω διαβασει τν μισή του βιβλιογραφια χεχε

      Liked by 1 person

      1. Χαχαχα ειναι απο αυτους που επιασαν την καλη χωρις λογο.Γιατι δεν τον λες και φοβερό ταλεντο.Καλα να ειναι ο ανθρωπος!

        Liked by 1 person

  4. Στέκομαι σε μια φράση σου: Δεν μου αρέσει ο Κοέλιο.. ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ!! Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι βρίσκουν στα βιβλία του και είναι απ’τους πιο …famous writers! Μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ…trendy (;;) διάβασα αρκετά δικά του προσπαθώντας να πείσω τον εαυτό μου ότι εγώ κάνω λάθος στην κρίση μου. Ε, απλά, τα σκυλοβαρέθηκα και μετρούσα τις σελίδες μέχρι να τα τελειώσω (γιατί δεν μου αρέσει να αφήνω αδιάβαστα!).
    Μουρακάμι…ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ! Αυτό που μας προτείνεις δεν το ήξερα και θα τρέξω να το βρω!
    Φιλιάαα ❤ ❤

    Liked by 1 person

    1. Ναι ο Κοελιο ειναι εκνευριστικος.Ναι ο Μουρακαμι εχει πολλα βιβλια,μου αρεσε πολυ και το πρωτο του,αν και ηταν POINTLESS με ταξίδεψε!

      Like

  5. To Catcher in the Rye το βαρέθηκα και το αντιπάθησα πολύ. Το διάβασα πέρυσι τέτοιον καιρό και πίεσα τον εαυτό μου να το τελειώσει γιατί σκεφτόμουν όπως κι εσύ ότι αφού τόσοι το αγαπούν, δε μπορεί, καλό θα είναι. Παρατήρησα ότι πολλοί απο αυτούς που το λατρεύουν το είχαν διαβάσει στην αφηβεία τους, οπότε μάλλον μπορούσαν να ταυτιστούν περισσότερο με τον βασικό ήρωα. Δώσε του μια ακόμη ευκαιρία αν θέλεις, εγώ πάντως το βρήκα ανούσιο και με απογοήτευσε πολύ.

    Ο McEwan γράφει αρκετά disturbing πράγματα.. Είχα διαβάσει ένα άλλο μικρό βιβλίο του, το The Comfort of Strangers, το οποίο μου φαινόταν κάπως βαρετό και μουντό στην αρχή, γιατί περιέγραφε το ταξίδι ενός ζευγαριού στη Βενετία, αλλά προς το τέλος έπαθα σοκ με το πως κατέληξε!

    Μουρακάμι ❤

    Liked by 1 person

    1. Χεχε εχω εντονη αναγκη να διαβασω μουρακαμι σημερα,ειναι μια περιεργη μερα..Δε χαριζω καστανα εγω στα βιβλια,δεν μου κανεις μανιτσα μου?Φευγεις.Χεχε

      Liked by 1 person

Leave a comment