mystery · review

Review:Blue Monday απο τους Nicci French

11797367

Σε αυτο εδω το βιβλιο μυστηριου κεντρικη ηρωιδα ειναι η Φριντα,μια ψυχολογος με μια αδυναμια στο περπατημα και αρκετα περιπλοκη ψυχοσυνθεση,αν και καπως βαρετη καποιες στιγμες,που κουραρει εναν ασθενη που πασχει απο εντονο αγχος και συχνες κρισεις πανικου.Οταν εξαφανιζεται ενα αγορακι η φωτογραφια του εμφανιζεται σε ολα τα μεσα μαζικης ενημερωσης και μετα απο μερες μια τετοια φωτογραφια πεφτει στα χερια της ψυχολογου μας που ανακαλυπτει οτι ο ασθενης που αναφερα πιο πανω χρησημοποιει τα ιδια χαρακτηριστικα με το παιδι που αγνοειται για να περιγραψει το παιδι ονειρευεται παθιασμενα να αποκτησει.Στις πρωτες σελιδες το βιβλιο μας ξεκιναει με μια αλλη ιστορια απο το παρελθον και συνεχιζει με τα στοιχεια που εδωσα πιο πανω.

Αν θα πρεπει να περιγραψω αυτο το βιβλιο θα διαλεγα μια λεξη μονο και αυτη θα ηταν γνωριμο.Τι θελω να πω με αυτο?Κοιτα,για εμενα το ειδος “μυστηριο” ειναι παρα πολυ οικειο.Διαβαζα για χρονια αποκλειστικα βιβλια με φονους,αστυνομιες και ντεντεκτιβ.Η  βιβλιοθηκη μου ειναι γεματη με τετοια βιβλια για αυτο και μπορω να πω οτι τα εχω δει σχεδον ολα τα κολπα και αυτο το βιβλιο δεν με εντυπωσιασε.Δεν με κουρασε ομως και αυτο ειναι παρα πολυ καλο,δεν ειχε ασκοπο τρεξιμο back and forth,δεν ειχε υπερβoλικο δραμα αλλα δυστυχως ηταν καπως meh.Η κεντρικη ηρωιδα πηγαινε απο φουλ συμπαθητικη στο hm καλη ειναι και επεφτε στο σπαστικη και ξανα παλι πισω και καποιες σκηνες μου φαινοντουσαν καπως αταιριαστες με το υπολοιπο βιβλιο.Το τελος δεν ειχε νευρο,αν και ηταν αρκετα ενδιαφερον μιας και σου εδινε την διαθεση να θες να σηκωσεις το δευτερο βιβλια της σειρας.

Δεν ειμαι ιδιαιτερα ικανοποιημενη,αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν μου αρεσε,ηταν ενα OK βιβλιο.Συμπαθητικο για αυτο που ειναι,αλλα δεν θα το προτεινα και για αντιπροσωπευτικο του ειδους.

*Ειναι μερος μιας σειρας με κεντρικη ηρωιδα την Φριντα Κλειν  που καθε βιβλιο εχει και μια μερα της εβδομαδας στον τιτλο του.

*Το ονομα Nicci French κρυβει απο πισω του ενα παντρεμενο ζευγαρι,δηλαδη ειναι ενα ντουο συγγραφεων.

https://www.goodreads.com/book/show/11797367-blue-monday

21 thoughts on “Review:Blue Monday απο τους Nicci French

  1. Δεν περίμενα να μην σου αρέσει και τόσο πολύ. Εγώ ξετρελάθηκα και αν και γενικά στα αστυνομικά βιβλία καταλαβαίνω τι θα γίνει στο τέλος σε αυτό έμεινα με το στόμα ανοιχτό :O Γούστα είναι αυτά βέβαια 😀 Ίσως με ελκύει περισσότερο και το ότι η Φρίντα είναι ψυχοθεραπεύτρια.

    Liked by 2 people

    1. Και εμενα αυτο μου αρεσε αρκετά,περασα καλα διαβάζοντας το απλα δε το αγάπησα. Το τελος ηταν καλο! Μου θυμησε μια παλιά ταινια..

      Liked by 1 person

    1. Οχι βρε,μπορεί να σου αρεσει εσενα.Απλα εγω εχω φαει αστυνομικά με το κουταλι.Κυριολεκτικά τιποτα δεν με εντυπωσιάζει! Κινγκ εννοεις?

      Liked by 1 person

      1. Ναι ναι, τον έχω καταχωρίσει ως τον μεγάλο σου συγγραφικό έρωτα! 🙂 Ή έχεις κάποιον μεγαλύτερο;

        Liked by 1 person

      2. Κοίτα το “Παιχνίδι του Τζέραλντ” μου έχει εξιτάρει την περιέργεια. Το “Αυτό” θεωρείται κλασσικό του και το “Νεκροταφείο ζώων” νομίζω μου το ‘χες προτείνει εσύ σαν καλό, ε; Ε ένα απ’ αυτά λέω να ψάξω μόλις κατέβω Ελλάδα.

        Liked by 1 person

      3. Εχω διαβασει τα δυο εξ ολοκλήρου και απο το It περισσεύουν καμμια 400αρια Σελίδες.Ειναι δεσμευση.Προτείνω να ξεκινήσεις με το Νεκροταφείο ζωων,στα αγγλικα ειναι υπεροχο,και μετα αμα θες διάβασε το Παιχνίδι του Γκερλαντ,που ειναι καπως πιο hardcore.

        Liked by 1 person

      4. Καλά ο Μουρακαμι είναι ένα άλλο μεγάλο συγγραφικό κεφάλαιο που πρέπει κάποια στιγμή να πιάσω… ένα-ένα και που θα πάει, θ’ αποκτήσω προσωπική άποψη 😉

        Like

      5. Κοίτα μην περιμένεις πολλα,εν ειναι ταλέντο μεγάλο, αλλα αμα σου ταιριάξει θα τον αγαπησεις.Μονο και μονο για τις εικονες.

        Liked by 1 person

  2. Όταν διάβασα την περίληψη και είδα ότι συνδυάζει μυστήριο και ψυχολογία, ανέβασα αρκετά ψηλά τον πήχη. Τελικά το βιβλίο, ήταν αυτό ακριβώς που είπες: μέτριο. Βέβαι αυτό δεν μ’ εμπόδισε να διαβάσω την Τρίτη και την Τετάρτη 😛

    Liked by 1 person

    1. Kαι εμενα πιθανον να μην με στατησει επισης!Αλλα επειδη εχω πολλαααααα να διαβασω,δεν θα πεσουν στα χερια μου any time soon!Τι διαβαζεις τωρα εαν επιτρεπεται?

      Liked by 1 person

      1. Κι εγώ τα διάβασα με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους! Τώρα τελειώνω το Τελευταίο Αίνιγμα της Marisha Pessl. Αν εξαιρέσεις μία κοιλιά που έκανε σε κάποιο σημείο, είναι αρκετά καλό προς το παρόν! Να ξέρεις επίσης, ότι ο φίλος μου ως φανατικός του Stephen King, διαβάζει όλα τα reviews σου γι’ αυτόν και σου δίνει συγχαρητήρια απλά δεν έχε blog να στο πει :p

        Liked by 1 person

      2. Χαχα να του πεις οτι εχω γυρω στα δεκα να διαβασω και θα γινει χαμος εδω τον χειμωνα!Χεχε.Εγω διαβαζω αρκετα τωρα..Αλλα αμα πεσει στα χερια σου διαβασε το ‘Στα ίχνη σου…’

        Liked by 1 person

      3. Ε εντάξει, πάρτυ θα γίνει φέτος!χαχα
        Το είχα διαβάσει πριν κάποια χρόνια και μου άρεσε πάρα πολύ.Μήπως ξέρεις να μου προτείνεις κάτι αντίστοιχο;

        Liked by 1 person

      4. Χμ,τα αιχμηρα αντικειμενα μου αρεσαν πολυ!Το Παιχνιδι του Άγγελου, αλλα δεν είναι αστυνομικό αλλα ενα μυστηριο πολυ ομορφο.Αμα διαβαζεις στα Αγγλικα πολυ ωραια ειναι το The bone garden,Ο πινακας την Φλανδρας πολυ ωραιο!Ξερεις κολλαει το μυαλο μου χαχα

        Liked by 1 person

      5. Αγγλικά δυστυχώς δεν διαβάζω αλλά βλέπω ότι κυκλοφορούν πολύ ωραία βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και σκέφτομαι σοβαρά να ξεκινήσω. Το παιχνίδι του Αγγέλλου διάβασα τώρα την περίληψη και όντως ακούγεται πολύ καλό;)

        Liked by 1 person

Leave a comment