book haul

Χριστουγεννιατικες βιβλιοαγορες.

Με αλλα λογια,ενα  book haul.Ενα πολυ επιτυχημενο book haul,μπορω να πω,γεματο τιτλους για τους οποιους ειμαι πολυ ευχαριστημενη που τους εχω πλεον στην βιβλιοθηκη μου.Συνηθως αγοραζα οτι μπορει να μου αρεσε την στιγμη που βρισκομουν στο βιβλιοπωλειο,αλλα τωρα διαλεξα βιβλια που ειχα επιλεξει μερες τωρα ή και μηνες.Αυτο θα ειναι και το τελευταιο book haul του 2015!

Θα ξεκινησω με τα ευκολα.Δυο βιβλια της Agatha Christie εχουν πλεον μπει στην συλλογη μου.

1.Destination Unknown.

Thomas Charles Betterton, a famous scientist, has vanished. Conflicting reports of sightings of the missing man have come in from all over Europe. Then, his wife of six months decides to take a holiday to Morocco for a rest.

That’s when a strange and surprising series of events begins to unfold. A superb and different mystery from a master at her best.

2.Nemesis.

Even the unflappable Miss Marple is astounded as she reads the letter addressed to her on instructions from the recently deceased tycoon Mr. Jason Rafiel, whom she had met on holiday in the West Indies (A Caribbean Mystery). Recognizing in her a natural flair for justice and a genius for crime-solving, Mr. Rafiel has bequeathed to Miss Marple a £20,000 legacy — and a legacy of an entirely different sort. For he has asked Miss Marple to investigate…his own murder. The only problem is, Mr. Rafiel has failed to name a suspect or suspects. And, whoever they are, they will certainly be determined to thwart Miss Marple’s inquiries — no matter what it will take to stop her.

Και συνεχιζω με τα ψυχολογικα μου,οχι προβληματα,αλλα βιβλια!Αχ,μια αγαπη εχει γεννηθει μεσα μου για τα non-fiction βιβλια ψυχολογιας τα οποια ειναι μερος της ερευνας  για το βιβλιο μου.

1.Ψυχοσωματικες Αρρωστιες/Josef Rattner.

2.Δρομοι της ζωης/Alice Miller.

Μέσα από έξι ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας, η Alice Miller δίνει μια αισιόδοξη προοπτική για την προσωπική εξέλιξη του καθενός μας, αλλά και το μέλλον της κοινωνίας.
Εάν υπάρξει μια γνήσια και ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων κι εφόσον διαδοθεί η αλήθεια σχετικά με ορισμένα θέματα-ταμπού, λέει η συγγραφέας, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο, τόσο για το άτομο όσο και για το κοινωνικό σύνολο.
Οι ήρωες αυτού του βιβλίου αφηγούνται ο ένας στον άλλο τη ζωή τους, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους, αλλά και το πώς κατάφεραν να αποδεσμευτούν από τα “σκοτεινά” σημεία της παιδικής τους ηλικίας και τα κληροδοτημένα από το πατρικό τους μοντέλα συμπεριφοράς.
Επιχειρώντας να καταδείξει τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που έχουν όσα πρότυπα ανατροφής βασίζονται στην καταπίεση, την αυστηρή πειθαρχία και τις σωματικές τιμωρίες, η Miller αφιερώνει ένα κεφάλαιο στη γένεση του μίσους, όπου διερευνά τα βαθύτερα αίτια των πιο μελανών σελίδων της Ιστορίας της ανθρωπότητας και εξετάζει τις προσωπικές ιστορίες των γκουρού και των ηγετών, που κατά καιρούς έχουν βρει χιλιάδες τυφλούς οπαδούς.

3.The man who mistook his wife for a hat/Oliver Sacks.

In his most extraordinary book, “one of the great clinical writers of the twentieth century” (The New York Times) recounts the case histories of patients lost in the bizarre, apparently inescapable world of neurological disorders. Oliver Sacks’s The Man Who Mistook His Wife for a Hat tells the stories of individuals afflicted with fantastic perceptual and intellectual aberrations: patients who have lost their memories and with them the greater part of their pasts; who are no longer able to recognize people and common objects; who are stricken with violent tics and grimaces or who shout involuntary obscenities; whose limbs have become alien; who have been dismissed as retarded yet are gifted with uncanny artistic or mathematical talents.

If inconceivably strange, these brilliant tales remain, in Dr. Sacks’s splendid and sympathetic telling, deeply human. They are studies of life struggling against incredible adversity, and they enable us to enter the world of the neurologically impaired, to imagine with our hearts what it must be to live and feel as they do. A great healer, Sacks never loses sight of medicine’s ultimate responsibility: “the suffering, afflicted, fighting human subject.”

Η Αρχαια λογοτεχνια μου:

1.Χοηφοροι/Αισχυλος.

Ο Ορέστης επιστρέφει από τη Φώκαια και πάνω από τον τάφο του πατέρα του αναγνωρίζεται με την αδελφή του Ηλέκτρα. Εκδικείται τον φόνο του Αγαμέμνονα, σκοτώνοντας τους δύο εραστές, τη μητέρα του Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο. Οι Ερινύες καταδιώκουν για την πράξη της μητροκτονίας τον Ορέστη, που φεύγει για τους Δελφούς.

2.Ελληνικη Μυθολογια/Νικος Τσιφορος.

Δεν έχει σημασία αν η θρησκεία των προγόνων μας πέθανε ή αν την εδολοφόνησε το σκοτεινό Βυζάντιο. . . Σημασία έχει ότι τούτη η γη που μας τρέφει και που πάνω της ευλογάμε τον σημερινό Θεό, έχει γαλουχηθεί και μεγαλώσει η ίδια με τους κάμπους, τα βουνά, τα δάση, τον ουρανό και τη θάλασσά της, με την μαρμάρινη θρησκεία των πατέρων μας που “πρέπει να την ξέρουμε πριν από κάθε άλλη. Για τούτο γράφτηκε η Μυθολογία αυτή. Το αστείο της είχε την σκοπιμότητα να τη κάνει ευχάριστη και όχι “σχολαστική”. . . Και, μεταξύ μας, μ’ αρέσει που την έγραψα . . .

Ολοι μου εχουν πει τα καλυτερα για αυτο το βιβλιο,περιμενω πως και πως να πεσει στα χερια μου!!

Και ηρθε η ωρα για την λογοτεχνια μου!Ω!Αγαπημενη λογοτεχνια..

1.Το αρωμα του ονειρου/Τομ Ρομπινς.

Το “Άρωμα του Ονείρου” είναι ένα έπος που αρχίζει στα δάση της αρχαίας Βοημίας και δεν τελειώνει παρά απόψε, στις εννιά η ώρα το βράδυ (ώρα Παρισιού). Είναι, ακόμη ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα με ήρωα έναν επιστάτη που έχει χάσει ένα μπλε μπουκάλι, ένα μπουκάλι πολύ παλιό που έχει χαραγμένη πάνω του την εικόνα ενός θεού με κέρατα τράγου. Αν το υγρό μέσα σ’ αυτό το μπουκάλι είναι πραγματικά η μυστική ουσία του σύμπαντος, όπως πιστεύουν μερικοί, θα πρέπει να βρεθεί γρήγορα, γιατί εξατμίζεται και έχουν απομείνει μόνο δύο σταγόνες.

Το διαβαζω τωρα αυτο,δηλαδη σχεδον κοντευω να το τελειωσω!

2.Το ανθρωπινο στιγμα/Φιλιπ Ροθ.

Ένας διάσημος καθηγητής των κλασικών σπουδών κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά. Προτιμά να παραιτηθεί παρά να αποκαλυφθεί το μυστικό που θα μπορούσε να τον αθωώσει. Η ιστορία διαδραματίζεται στις ΗΠΑ την εποχή που ξεσπά η υπόθεση της Μόνικα Λουίνσκι, όταν ο πουριτανισμός και η έννοια του politically correct αρχίζουν να κυριαρχούν στην πολιτική και πνευματική ζωή της χώρας.

Ο πρωτος μου Ροθ,ελπιζω να μου αρεσει,διοτι εχω να θεματακι με τους συγχρονους Αμερικανους συγγραφεις.

3.Το βιβλιο της Κατερινας/Αυγουστος Κορτω.

Η ιστορία μου αρχίζει από το τέλος – το δικό της και το δικό μου.
Έτσι ξεκινά το “Βιβλίο της Κατερίνας”, μιας γυναίκας που πάλεψε μια ζωή με την ψυχική αρρώστια, και που, αν νικήθηκε, έζησε και μεγαλούργησε ταπεινά χάρη στην αγάπη.
Μια οικογενειακή σάγκα γεμάτη ζοφερά μυστικά και θανάσιμες ενοχές, ένα βιβλίο μυστηρίου γύρω από έναν αδιανόητο φόνο και τα δυο του θύματα, και μια κατάδυση σε μια ψυχή που συγκλονίζει με το φως και το σκοτάδι της.
Μας λέει η Κατερίνα:
Αυτό το βιβλίο δεν έχει σκοπό να πληγώσει κανέναν, εκτός απ’ αυτούς που θα το διαβάσουν.
Αυτό το βιβλίο, θα πουν, είναι γεμάτο ψέματα· κακοήθειες, ανακρίβειες, παραχάραξη της οικογενειακής μας ιστορίας από ένα μυαλό χολωμένο κι άρρωστο, που γυρεύει εκδίκηση για τον θάνατο που μόνο του επέλεξε.
Ωστόσο εμένα αυτή είναι η αλήθεια μου, κι από κει και πέρα, ο καθείς ας διαλέξει τη λήθη που του ταιριάζει, που τον ανακουφίζει· έτσι είναι αν έτσι νομίζουνε.
Αυτό το βιβλίο με διαλύει.
Αυτό το βιβλίο έχει σκοπό να με διαλύσει, να με κάνει κομμάτια. Μέσα στα κομμάτια μου είμαι.
Κι όποιος την ακούσει δεν θα την ξεχάσει ποτέ.

Αυτο περιμενω πως και πως να το διαβασω μολις τελειωσω το “Αρωμα του ονειρου”.

Το ξερω πως δεν ειναι Τεταρτη ή καποια απο τις μερες που εχω βαλει προγραμμα να ποσταρω,αλλα ενιωσα την αναγκη να το κανω.Πριν λιγες μερες εκλεισα εναν χρονο εδω,στην παρεα σας.Ποτε περασε..Ουτε που ξερω!

Bye fellow readers.

4 thoughts on “Χριστουγεννιατικες βιβλιοαγορες.

  1. Ωωωωω να τα χαίρεσαι! 😛
    Εμενα ο Ροθ δεν μου άρεσε, πριν 10 χρόνια που τον διαβασα 😕
    Ολο σκεφτομαι οτι πρεπει να ξαναδιαβάσω κάτι. Πες μου και για τον Τσιφόρο όταν το διαβάσεις, δεν έχω διαβάσει τιποτα!

    Και να τα εκατοστήσεις! (τα χρονια του blogging)

    Liked by 1 person

  2. Πω πω πολύ ενδιαφέρουσες βιβλιο-επιλογές και σε χαίρομαι γιατί υπάρχει ποικιλία στα αναγνώσματα σου! Αγαπώ Φίλιπ Ροθ αν και το “Ανθρώπινο Στίγμα” δεν το ‘χω διαβάσει, θεωρώ πως σίγουρα θα είναι εξαιρετικό! “Το βιβλίο της Κατερίνας” του Αύγουστου Κορτώ το αγόρασα κι εγώ πολύ πρόσφατα αλλά κρατιέμαι να το διαβάσω όταν θα ‘χω καθαρό μυαλό και καρδιά για να μπορέσω να διαχειριστώ το σίγουρα μεγάλο βάθος του. Καλές αναγνώσεις να έχεις! 🙂

    Liked by 1 person

Leave a comment