A little bit of everything

Ιδέες.

Καθε χρονο και κατα την διαρκεια των πρώτων αχαρων ημερών  του νεου ετους εκατομμύρια άνθρωποι αποφασιζουν τα πως,το τι και το γιατι των μηνών που έρχονται.Φυσικά το 90% αυτών των αποφάσεων δεν πρέπει απτη μορφη,πεφτουμε θύματα της αισιοδοξίας που σου χαριζει μια νεα αρχη.

Φετος θα με στρωσω,λογοτεχνικα παντα -εχω πλεον αποδεχτεί τον απαιδευτο εαυτό μου- και θα μου υποσχεθω οτι τον νεο χρόνο θα ακολουθησω ή μαλλον θα προσπαθήσω να πετυχω τους στοχους που θα σε θεσω σε αυτο το ποστ.

Αποζητω να διώξω απο πανω μου τους τονους βιβλίων που εχω αποκτησει αλογιστα σε περιοδους που δεν μπορουσα να αντισταθώ στην γλυκα της βιβλιο-αγορας.Για αυτο και θέλω να διαβασω πολλα-πολλα βιβλια και οτι δεν μου αρεσε ή δεν σκοπεύω ποτε να διαβασω να το δίνω.

Τι θέλω ομως να διαβασω?

Αποζητω φετος να διαβασω Κλασσική ξένη αλλα και Ελληνικη λογοτεχνία.Ντοστογιέφσκι,Τσαρλς Ντίκενς και Καφκα.Πηνελοπη Δελτα,Καζαντζακης και αρχαιοι συγγραφεις.Κάποιοι απο τους συγγραφείς που διαβασω.

Θέλω να γνωρισω νεους συγγραφεις που ποτε πριν δεν ειχα διαβασει και ολα βαζω στην άκρη του μυαλου μου.

Θέλω να διαβασω βιβλια τρομου.

Πολυ καλα βιβλια YA.

Νιωθω την ανάγκη και για λίγη ιστορια.

In the end of the day,I want it all and I want it now.

Σκοπεύω να διαβάζω 4 βιβλια των μηνα.Θέλω ενα απο αυτα να ειναι Στίβεν Κινγκ (πρεπει να μειωθεί η λίστα με τα αδιαβαστα!).

Σκοπεύω..Πολλα.Εσεις?
(Το ποστ μου αντικατοπτρίζει την ψυχολογία μου-οπου πατώ,χάνομαι)

49 thoughts on “Ιδέες.

  1. Ε θα σκάσω αν δεν σε ρωτήσω; γιατί δεν βάζεις τόνους και γιατί κολλάς τα σημεία στίξης με τις λέξεις; Καλά θα μου πεις δεν έχει και πολύ σημασία, ίσως και μόνο εμένα να δυσκολεύει στην ανάγνωση.

    Like

      1. Το wordpress δεν σου κοκκινίζει τις λέξεις που δεν είναι σωστά γραμμένες; Αν όχι μπορείς να γράφεις το κείμενο στο word που σίγουρα διορθώνει τις λέξεις και να το μεταφέρεις μετά εδώ. Μετά από τα σημεία στίξης υπάρχει διάστημα και μετά η λέξη, το διορθώνει κι αυτό το word. Γράφεις ωραία πράγματα κι είναι κρίμα να χάνουν από τέτοιες λεπτομέρειες, Εξάλλου η εξάσκηση θα βοηθήσει κι εσένα και την ποιότητα των κειμένων σου κι εκτός του χώρου των ιστολογίων.

        Liked by 1 person

  2. Δεν βλέπω πουθενά μέσα στους στόχους του 2016 το “να ξεκινήσω να γράφω το βιβλίο μου” και ανησυχώ! 😛

    Δυσλεξία? Are you kidding me? Και καθόμαστε τόσο καιρό και ψάχνουμε τί φταίει και έχεις κολλήσει με το βιβλίο σου; Κοριτσάρα, πιθανότατα να θέλει αλλαγή ο τρόπος που κρατάς σημειώσεις. Με τη ζωγραφική πώς τα πας;

    Liked by 2 people

      1. Το βρήκα!
        https://en.wikipedia.org/wiki/Storyboard

        Λοιπόν, για όσους “πιάνουν” τα χέρια τους (και δεν ζωγραφίζουν παραμορφωμένα ούφο σαν κι εμένα) υπάρχουν στη σκηνοθεσία, αλλά και στη συγγραφή τα λεγόμενα “storyboards”. Αντι, δηλαδή να κάνεις κατεβατά περιλήψεις για την κάθε σκηνή του βιβλίου σου (ή πλάνο για το σινεμά) τη ζωγραφίζεις σε κουτάκια και γράφεις δίπλα δυο τρεις σημειώσεις. (ψάξε το στις εικόνες του Google και θα δεις πώς είναι).

        Επειδή προφανώς είσαι πιο πολύ οπτικός τύπος, πιστεύω θα σε βοηθήσει πάρα πολύ με το βιβλίο σου. Ήθελα κι εγώ παλιότερα να το κάνω για το βιβλίο μου αλλά αν δεις τί σχέδια έβγαλα θα γελάς για μήνες (με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω φωτό στο επόμενο update να γελάσουμε!)

        Liked by 1 person

      2. Οχι απλα μετα εκανα διάφορες δουλειές κτλ και τώρα ειμαι στην μητερα μου!Αλλα το σκεφτομαι το βραδυ θα γραψω παλι

        Liked by 1 person

      3. Τέλεια! Γενικά είναι ψιλο-χαλαρές αυτές οι ημέρες λόγω των γιορτών (λέμε τώρα!) οπότε ευνοούν για το γράψιμο 😛 Αν δεν σου φύγει το “feeling” μέχρι το βράδυ κάτσε να την βγάλεις την πρώτη σκηνή, συνήθως αυτή είναι το πρώτο παλούκι, μετά όλα παίρνουν το δρόμο τους 🙂

        Liked by 1 person

      4. Χαχα! Εγώ φιλενάδα την έχω αλλάξει ίσα με 10 φορές την πρώτη σκηνή και τώρα που έπιασα να κάνω διορθώσεις, πάλι σκέφτομαι να την αλλάξω. (Σου τη στέλνω στο gmail να τη δεις και να μου πεις).
        Πάντως την πιο τέλεια πρώτη πρόταση σε μυθιστόρημα την έχω διαβάσει στο “Παιδί 44”: “Από τη στιγμή που η Μαρία αποφάσισε να πεθάνει, η γάτα της συνειδητοποίησε πως από δω και πέρα έπρεπε να τα βγάλει πέρα μόνη της.” Μόνο και μόνο γι’ αυτή την πρόταση αγόρασα ολόκληρο το βιβλίο. 😛

        Liked by 1 person

      5. Έλα ρε γιατί??????? (τώρα με πλήγωσες!!) Είναι το αγαπημένο μου και τον Ρομπ Σμιθ τον έχω σαν πρότυπο!!! Η αλήθεια είναι ότι στο “Παιδί 44” το παρακάνει λίγο με την αντι-σοβιετική προπαγάνδα κι ίσως γι’ αυτό να βαρέθηκες.

        Liked by 1 person

      6. Λες εκείνο που είχε δείξει η ΕΡΤ3; (ενα αφιέρωμα στην αστυνομική λογοτεχνία νομίζω ήταν). Κι εγώ αυτό είχα δει και μπήκα στη διαδικασία να ψάξω το βιβλίο, μετά ανοίγω, διαβάζω την πρώτη πρόταση και λέω “Τέλος! Το αγοράζω!”.

        Liked by 1 person

  3. 4 βιβλία τον μηνα μου φαίνεται ονειρο τρελό, όνειρο απατηλό ;ρ Νομίζω αν φτάσω τα 2 θα είμαι οκ!Βεβαια τώρα που έπιασα το “Πόλη στις Φλόγες” θα φάω τα νιάτα μου πάνω του!χαχα

    Liked by 1 person

      1. Όχι ωραίο είναι προς το παρόν.Αλλά με τους ρυθμούς που πάω σε συνδυασμό και με τον οίστρο του φίλου μας να γράψει 1000 σελίδες,βλέπω πολύ δρόμο :ρ

        Liked by 1 person

      2. Εγω πήρα ενα βιβλιο σημερα,ο Θεος να με φωτισει να μην παεω αλλα,το καινουργιο του Κορτω ‘Επειδη ειναι η καρδια μου” αλλα τωρα διαβαζω το Αρωμα.

        Liked by 1 person

      1. Τωρα, διαβάζοντας επιτέλους ενα ενα τα ποστ των μπλογκοφιλων μου, διαβασα στα σχολια της Σοφίας οτι ήσουν στο νοσοκομείο. Σε ρωταω κ στο δικο της μπλογκ!Ολα καλα τωρα;; Το ευχομαι κοριτσακι!!
        Θα συμφωνήσω με Μαριαννα:Ξεκινά το βιβλιαράκι σου ΤΩΡΑ.
        Αφου το χεις βρε! 🙂 😊❤️❤️

        Liked by 2 people

  4. Εγώ το 1/4 των όσων έχεις βάλει στόχο να καταφέρω, ευχαριστημένη θα είμαι! Όπως όλοι εδώ μέσα, σε παραδέχομαι στη “βιβλιοφαγία”. Είσαι άφταστη!

    Liked by 1 person

      1. “Όσα χρειάζομαι”…. μεγάλη συζήτηση πας ν’ ανοίξεις! Το θέμα είναι πως δε χρειάζομαι μόνο βιβλία αλλά κι ένα σωρό άλλα πράγματα κι εκεί πια χάνεται τελείως η μπάλα!

        Liked by 1 person

Leave a comment