book haul

Το πρωτο book haul του 2016.

Πασχω συνα απο κατι περιεργες κρισεις.Ερχονται ξαφνικα και οταν με εγκαλειπουν βρισκω να κραταω γερα με τα παγωμενα μου δακτυλα πλαστικες σακουλες με βιβλια.Δεν κατηγορω τον εαυτο μου,ειναι εκτος των δυναμεων μου.Η φυση μου φταιει.

Νιωθω την αναγκη να σας μιλησω για τα βιβλια που μεσα στην θολουρα του μυαλο μου αγορασα – σαν ενα ζομπι που αντι για brainzzzz αναζητει βιβλια – και να σας δειξω γεματη περηφανια τα νεα μου αποκτηματα.

AND HERE IS THE PHOTO

haul!

Θα ξεκινησω απο κατω προς τα πανω με το TO ΜΙΣΟΣ του V.Giannisi που εβλεπα παντου και ολο ελεγα “Αργοτερα..”.Ε,μια φιλη το εδινε και εγω το αρπαξα διοτι ενα ακομα βιβλιο δεν εβλαψε ποτε κανεναν!Ειναι ενα αστυνομικο μυθιστορημα με κυριο χαρακτηρα εναν Ελληνα ντεντεκτιβ στην σουηδικη αστυνομια.

“Η βροχη αρχισε ξαφνικα,οσο ξαφνικα αρχιζει και ενας πονοδοντος,λιγο μετα τις πεντε το απογευμα.”

89e0d03f05034affc96aa485ddb7fca2

 

Ο Τομ Ρομπινς ανηκει στην λιστα με τους αγαπημενους μου συγγραφεις και ενω εχω αλλα δυο δικα του αδιαβαστα βιβλια,οταν βρηκα το ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΥΤΑ ΚΛΙΜΑΤΑ σε καλη τιμη δεν μπορουσα να προσπερασω την ευκαιρια.

“Ο γυμνος παπαγαλος εμοιαζε με ανθρωπινο εμβρυο διασταυρωμενο με μαδημενο κοτοπουλο.Ηταν τοσο γερικος,που ειχε χασει ολα του τα φτερα,μεχρι και το τελευταιο,και το κιτρινισμενο δερμα του ηταν γεματο εξογκωματα και ελαστικες μπλε φλεβες.”

Ελπιζω να ειναι τοσο ιδιαιτερο οσο και τα αλλα του!

agriemenoi-anapiri-epistrefoun-apo-kafta-klimata

 

Εχω δυο αντιγραφα απο τα ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ της Εμιλι Μπροντε στην αρχικη τους γλωσσα και αγορασα αλλο ενα στα Ελληνικα.Δεν το εχω διαβασει ακομα και ειμαι σχεδον σιγουρη οτι μπορει να μην το ευχαριστηθω αλλα μια μπλογκερ που δεν θα αναφερω για να προστατευσω την ταυτοτητα της (χιχι) το λατρεψε και ειπα να του δωκω μια ευκαιρια.Το εξωφυλλο is to die for.

“1801.Μολις γυρισα απο μια επισκεψη στον σπιτονοικοκυρη μου – τον μοναχικο γειτονα με τον οποιο θα ειχα παρε δωσε.Σιγουρα ειναι ομορφος ετουτος ο τοπος!”

31207

 

Πριν απο λιγο καιρο ειχα διαβασει ενα non fiction βιβλιο της ψυχολογου Alice Miller και το ειχα αγαπησει,εχοντας ηδη αγορασει ενα αλλο δικο της ξαφνικα μπροστα μου βρεθηκε αυτο που εψαχνα καιρο αλλα δεν εβρισκα πουθενα το ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ειναι ενα βιβλιο που μιλαει για το ποσο κακο μπορει να προκαλεσουν τα παιδικα τραυματα στην ενηλικη ζωη ενος ανθρωπου και τι πρεπει να κανει κανεις για να μπορεσει να ξεφυγει απο την φυλακη των τραυματων του.

“Η πειρα μας εχει διδαξει πως εχουμε ενα πολυ σπουδαιο οπλο στην παλη μας με τις ψυχικες νοσους: το να ανακαλυψουμε συναισθηματικα την αληθεια για την μοναδικη και αποκλειστικη ιστορια των παιδικων μας χρονων.”

9789602831373-1000-0112129

 

Το επομενο βιβλιο ειναι το  ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ το δευτερο βιβλιο του Κορτω που διαβασα και εχω ηδη γραψει την κριτικη μου (εδω). Με βοηθησε να βγω απο μια μικρη βαρεμαρα για διαβασμα,αν και δεν με κερδισε.

“Εικονες περνουσαν τρεχοντας απ’ τα παραθυρα του αυτοκινητου σαν λεξεις σε ξενη γλωσσα.Χωραφια,δεντρα,σπιτια στην μεση του πουθενα,ζωα πατημενα στην ακρη του δρομου,ολα μουντα και τεφρα σα την συννεφια που τα σκεπαζε.”

2016-01-12 15.05.12

 

Μετα την απολυτη αποτυχια της ΠΤΩΣΗΣ του Αλμπερ Καμυ που παρατησα λιγο πριν το τελος και δεν μπηκα καν στον κοπο να γραψω αποφασισα να αγορασω και τον ΞΕΝΟ του ιδιου.Το διαβασα σε μια μερουλα και σκοπευω να γραψω και την κριτικη μου συντομα!

“Σημερα πεθανε η μητερα.’Η μηπως ηταν χθες?Δεν ξερω.”

49552

 

Και τελευταιο εχω την Απολογια Σωκρατους απο τον Πλατωνα.Δεν εχω πολλα να πω για αυτο.Θα σας αφησω με αυτα τα λογια:

“Αλλα τωρα πια ειναι ωρα να φυγουμε,εγω για να πεθανω,κι εσεις για να ζησετε.Ποιοι απο εμας πηγαινουν σε καλυτερο μερος,κανεις δεν ξερει παρα μονο ο θεος.”

 

Εχετε διαβασει κανενα απο αυτα?

 

 

 

 

 

 

14 thoughts on “Το πρωτο book haul του 2016.

  1. Θέλω οπωσδήποτε να διαβάσω το “Ανεμοδαρμένα Υψη”. Μόλις το βρω κάπου θα το αρπάξω.

    Μάντεψε όμως τι αγόρασα!!!! 🙂 Ναι, σωστά. Αγόρασα τα πρώτα δυο βιβλία μου Στίβεν Κινγκ. Σ’ ένα βιβλιοπωλείο που βρέθηκα τις προάλλες βρήκα μερικά δικά του στα αγγλικά. Δυστυχώς δεν είχα πολλές επιλογές αλλά κατέληξα ν’ αγοράσω το τεράαααστιο “Αυτό” και το “Carrie”. Όταν με το καλό τα διαβάσω εννοείται θ’ ανεβάσω αρθράκια 😉

    Liked by 1 person

  2. Δεν έχω διαβάσει κανένα από αυτά. Αλλά επειδή είσαι περίπτωση (με την καλή έννοια!) αισθάνομαι πως όταν αγοράσω ένα από αυτά, ξαφνικά εσύ θα τα έχεις διαβάσει όλα και θα έχεις έτοιμες και τις κριτικές τους. Δεν σε προλαβαίνουμε! Τιμ Ρόμπινς.. Έχω ακούσει για τον Τρυποκάρυδο τα καλύτερα..

    Liked by 1 person

    1. Αχ αγαπω Τρυποκαρυδο!!!Να το διαβάσεις!Χιχιχι Μακαρι να τα εχω διαβασει,τωρα ειμαι στο τρίτο βιβλίο απο αυτα.

      Like

  3. Ωχ ελπίζω να ευχαριστηθείς τα Ανεμοδαρμένα ύψη από τις εκδόσεις Μίνωας… Το λέω επειδή από τις ίδιες εκδόσεις διάβασα την Υπερηφάνεια και προκατάληψη και νομίζω ότι γι’ αυτό δεν μου άρεσε τόσο. Έχω την εντύπωση ότι απλοποιούν για καλό βέβαια, τον λόγο κάτι που με ξενέρωσε απίστευτα… Κατά τ’ άλλα υπέροχες επιλογές!

    Liked by 1 person

  4. Γεια σου Τζοάκι! Δεν έχω διαβάσει κανένα απο τα παραπάνω…Καμυ θέλω να διαβάσω εδω και χρονια, νομιζω ομως οτι χρειάζεται να εισαι σε ιδιαίτερη φάση για να εντρυφήσεις στις σελιδες του, κατι που μου λείπει τον τελευταίο καιρο (η ηρεμία μάλλον εννοώ…). Εισαι πραγματικα ο ανθρωπος που με εχει βάλει στο τριπάκι να διαβάσω Τιμ Ρόμπινς, για αυτο και σημερα που θα βγω να αγοράσω βιβλια, λέω να πάρω τον Τρυποκάρυδο…εκτος αν η γνώμη σου είμαι να ξεκινήσω με κάποιο αλλο του…

    Αυτη τη στιγμη διαβάζω το μικρούλι βιβλιο “Πορφύρα Πανιά” του Αλεξαντερ Γκρην, που βρίσκω εξαιρετικο -ιδιαίτερα η γλώσσα του ειναι μαγική- έχω παρατημένο εδω και καιρο τον “Θαμμένο Γίγαντα” του Ισιγκούρο αλλα θα επέμεινω να το τελειώσω-αν και τι boring, Θεέ μου- και αυτα που θέλω να αγοράσω γιατι με ιντριγκάρουν ιδιάιτερα ειναι η “Χάρτινη Μνήμη” της Εμμα Χίλι και βέβαια την αρχή της τριλογίας της “δικής” μας Ιωάννας Μπουραζοπούλου, την οποια ομολογω, μολις πρόσφατα άκουσα (δεν έχω διαβάσει αλλο δικό της) και συγκεκριμένα το βιβλίο “ο Δράκος της Πρέσπας/Η κοιλάδα της Λάσπης). 😊

    Liked by 1 person

    1. Καλημέρα ομορφο πλασμα!Παρε τον Τρυποκαρυδο,εγω τον αγαπω!Και αν δεν σου αρεσει τον πουλάς σε λογική τιμη χεχε.Η Χαρτινη μνήμη είναι ενα βιβλιο που θελω και εγω πολυ να διαβασω.Τα αλλα που ανέφερες δεν τα ξερω ΑΛΛΑ θα σου πω να μεινεις μακρυα απο την Πτώση του Καμυ και να διαβάσεις τον Ξενο.Δεν χρειάζεται ειδική προσοχή,κυλαει ομορφα.Α!Διάβασε και την μεταμόρφωση του Κάφκα!

      Liked by 1 person

      1. Την έχω αγοράσει εδω και καιρο, είναι στα προς διάβασμα-έχω άλλη έκδοση βεβαια απο τη δικη σου και σκόπιμα δεν έχω διαβάσει την ανάρτηση σου γιατι πρωτα θέλω να διαβάσω το βιβλιο- μολις τελειώσω τον Γκρην θα διαβάσω λοιπον τη Μεταμόρφωση και θα επανέλθω… 🙂

        Liked by 1 person

Leave a comment