τι διαβασα τον μηνα που περασε · TBR

January wrap-up!

http://bibliophilegathering.com/
                     http://bibliophilegathering.com/
  1. Το αρωμα απο τον Πατρικ Ζισκιν  2 Αστερακια
  2. Μηδεια του Ευριπιδη 4 Αστερακια
  3. Μαραμπου απο τον Νικο Καββαδια 4 Αστερακια
  4. Επειδη ειναι η καρδια μου απο τον Αυγουστο Κορτω 2 Αστερακια
  5. Ο ξενος απο τον Αλμπερ Καμυ 3 Αστερακια
  6. Απολογια Σωκρατους απο τον Πλατωνα 5 Αστερακια
  7. Το προτελευταιο σκαλοπατι απο την Ζωρζ Σαρρη 3 Αστερακια
  8. Rage απο τον Stephen King 3 Αστερακια
  9. Dead man’s folly απο την Agatha Christie 2 Αστερακια
  10. Sula απο την Toni Morrison 4 Αστερακια

Αν και ο μηνας δεν εχει τελειωσει ακομα,δεν νομιζω οτι θα καταφερω να διαβασω κατι αλλο μεσα στον Ιανουαριο.Αν καταφερω να διαβασω ακομα ενα θα το ενταξω στην λιστα μετα την ολοκληρωση του!

Τωρα για τα βιβλια που σκοπευω να διαβασω αυτο τον μηνα..Ειχα γραψει ενα TBR  post πριν λιγες μερες και πολλα απο αυτα συνεχιζουν να ειναι στην λιστα μου και σημερα μπηκαν αλλα τρια.

1.Aristotle and Dante discover the secrets of the universe απο τον Benjamin Alire Saenz.

Aristotle is an angry teen with a brother in prison. Dante is a know-it-all who has an unusual way of looking at the world. When the two meet at the swimming pool, they seem to have nothing in common. But as the loners start spending time together, they discover that they share a special friendship—the kind that changes lives and lasts a lifetime. And it is through this friendship that Ari and Dante will learn the most important truths about themselves and the kind of people they want to be.

2.Περι τυφλοτητας απο τον Ζοζε Σαραμαγκου

Ένας άνθρωπος χάνει ξαφνικά το φως του. Τα περιστατικά αιφνίδιας τύφλωσης κλιμακώνονται και η κυβέρνηση αποφασίζει να βάλει σε καραντίνα τους τυφλούς. Με γραφειοκρατική ακρίβεια, ο Ζοζέ Σαραμάγκου έχει υπολογίσει όλα όσα θα μπορούσαν να συμβούν σ’ έναν κόσμο που χάνει την όρασή του. Για πόσο καιρό η κίνηση στους δρόμους θα είναι ομαλή; Για πόσο καιρό θα επαρκούν τα τρόφιμα για τις πεινασμένες ορδές; Πόσος χρόνος χρειάζεται για να καταρρεύσει η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, αερίου και νερού; Τι θ’ απογίνουν τα κατοικίδια; Οι σεξουαλικοί φραγμοί; Πόσοι τυφλοί φτιάχνουν μια τυφλότητα;
Και τέλος: Σε έναν κόσμο τυφλών, τι θα έκανες αν έβλεπες;

Και τελευταιο

3.Νεα Φιλανδικη γραμματικη απο τον Μαρανι Ντιεγκο

Ενώ στην Ευρώπη μαίνεται ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, μια νύχτα του ’43 οι ναύτες του γερμανικού πλοίου Τίμπινγκεν περιμαζεύουν σε μια προβλήτα στην Τεργέστη έναν άνδρα αναίσθητο και σοβαρά τραυματισμένο. Είναι ένας άνθρωπος χωρίς ταυτότητα και χωρίς μνήμη, ένας άνθρωπος που δεν θυμάται καν τη μητρική του γλώσσα. Μια ετικέτα ραμμένη στο εσωτερικό του ναυτικού αμπέχωνου που φοράει κι ένα μαντίλι με τα αρχικά Σ.Κ. οδηγούν τον φινλανδικής καταγωγής γιατρό του πλοίου στο συμπέρασμα ότι ο τραυματίας είναι ο Φινλανδός στρατιώτης Σάμπο Κάργιαλαϊνεν. Έτσι, τον στέλνει στο Ελσίνκι με σκοπό να αναζητήσει το παρελθόν του και να βρει τη χαμένη του μνήμη. Εκεί, σε μια χώρα άγνωστη σ’ εκείνον αλλά πολύ γοητευτική, η αναζήτηση της ταυτότητάς του συνεχίζεται με τη βοήθεια ενός αινιγματικού λουθηρανού εφημέριου και μιας τρυφερής νοσοκόμας, μέχρι την αποκάλυψη της αλήθειας. Άραγε υπάρχει μνήμη χωρίς γλώσσα, αναρωτιέται ο συγγραφέας; Σε ποιον βαθμό η γλώσσα καθορίζει αυτό που είμαστε, το παρελθόν και το μέλλον μας, την εθνική ταυτότητα αλλά και την προσωπικότητά μας; Ένα ψυχολογικό θρίλερ αναζήτησης και ταυτόχρονα ένα τρυφερό ταξίδι στον ψυχισμό ενός χαμένου ανθρώπου.

Εσεις τι διαβασατε αυτον τον μηνα?

Advertisements

2 thoughts on “January wrap-up!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s