A little bit of everything

Places to go,before I go.

‡Πετρα Ιορδανιας‡

Απο παντα με εντυπωσιαζαν τα αρχαια κτισματα στην ερημο. Δεν ξερω γιατι αλλα στο μυαλο μου ερχοντουσαν εικονες απο πολυ-πολυ παλια, βιβλικες εποχες και παρα περα, οπου οι ανθρωποι βολοδερναν στη αμμο,κουβαλωντας πανω στους ωμους την απαρχη της ιστοριας. Η Πετρα της Ιορδανιας φανταζει υπεροχη στα ματια μου ετσι οπως ειναι βαμμενη με τα υπεροχα κοκκινα και καφε της, λαξεμενη στους αιωνοβια βραχους, ενα μνημειο που με καλει καθε χρονο και πιο δυνατα. Ελπιζω πριν την κανω απο τουτο τον ματαιο κοσμο να την δω απο κοντα με τα ιδια τα ματακια μου.

divider_scroll

‡Νορβηγια‡

 

Οταν μου ελεγε ο φιλος μου οτι θα ηθελε να παει Νορβηγια η απαντηση μου ηταν παντοτε “Και τι εχει εκει καλε να δεις?”. Οταν αρχισα να διαβαζω Jo Nesbo και θελησα να δω πως ειναι αυτη η χωρα, εμεινα με το στομα ανοιχτο. Απιστευτο πρασινο, υπεροχα νερα και καταπλητικα φιορδ! Εμενα το πιο αγαπημενο μου στοιχειο και αυτο που θα ηθελα να δω ειναι λιγο πιο περα κοντα στον Αρκτικο. The midnight sun. Ω,θεε!Και το βορειο σελας..Αυτο ηταν,η Νορβηγια εχει μπει στους top προορισμους μου.

divider_scroll

‡Κινα,εξοχη.‡

Οταν ημουν παιδι στο Δημοτικο σχολειο με κοροιδευαν διοτι εμοιαζα με Κινεζακι. Συχνα με ρωτουσαν αμα τρωω πολυ ρυζακι,και τραβουσαν τα ματια τους για να μοιαζουν με τα δικα μου. Μπορει ακομα να εφταναν στο σημειο να μιλουν ψευτο-Κινεζικα για να εμπλουτισουν την καζουρα. Συχνα οταν γυρνουσα σπιτι πιεζα τις ακρες των ματιων μου για να γινουν πιο κυκλικα,πιο νορμαλ. Ολο αυτο μπορει  να με πληγωσε αλλα με εκανε να θελω να ψαξω πληροφοριες για την Κινα. Χαρηκα που το εκανα γιατι γνωρισα μια υπεροχη χωρα, οχι τοσο το Πεκινο (αν και αυτο πρεπει να ειναι εξαιρετικο) οσο τα μαγικα χωρια της Κινας, οι διαφορες περιφερειες, η Ιστορια της ηταν που με τραβηξαν κοντα της. Α!Φυσικα και το γλυκοξικο κοτοπουλο με ρυζι ατμου!Αν και θεωρω οτι πιο κοντα σε εμενα ειναι η Ιαπωνια,αλλη μια χωρα που θα ηθελα να επισκευτω. Ελπιζω να την δω απο κοντα καποια στιγμη!

divider_scroll

‡Αιγυπτος‡

Βρισκεσαι στο 1930.Ενας φονος μεσα στις Πυραμιδες,παντου αμμος και εσυ πρεπει να βρεις τον δολοφονο. Καπως ετσι γνωριζω τις Πυραμιδες. Ετσι τις αγαπησα και ζω για την στιγμη που θα τις δω!

 

 

 

 

18 thoughts on “Places to go,before I go.

  1. Η Πέτρα υπέροχη αλλά το Σινά και τα Ιεροσόλυμα δεν παίζονται. Εκεί γνώριςα τον άνδρα μου.Η Ιορδανία κι αυτή πολύ όμορφη. Ωραίες εικόνες

    Liked by 3 people

      1. Συναντηθήκαμε στην τελετή του Αγιου Φωτος στην Ιερουσαλήμ. Άσε δεν παίζεται. Πάμε κάθε Πάσχα.Δεν ήταν μια τυχαία γνωριμία. Τότε ο συζυγος ήταν στην Κύπρο και τα παράτησε ολα και ήρθε Ελλάδα. Θαύμα…

        Liked by 1 person

      2. Ναι άσε. Από αυτά που γράφεις βιβλία. Μακάρι να καταφέρεις να πας. Είναι φανταστικά. Στο Σινά παρολίγο να μείνω εκει.. .Λόγω των γεγονοτων φετος το Δεκέμβρη δεν μπορεσα να κατέβω Αίγυπτο αλλά Ιεροσόλυμα λέμε να πάμε πάλι Πάσχα. Αν ποτέ σκεφτείς, να μου πεις γιατί κανονίζουμε με γκρουπ πολύ καλές τιμές και γυρνάμε τα πάντα. Καλή Κυριακή καλή μου 🙂

        Liked by 1 person

  2. Ολες ειναι τέλειες επιλογές! Κι εμενα η Πετρα ειναι απο τα ονειρα μου! Οσο για τους συμμαθητές στο σχολείο, φαντάζομαι πέθαναν απο τη ζηλια τους οταν μεγαλώνοντας ήσουν τοσο εξωτική και αυτοί ηταν τοσο συνηθισμένοι.

    Liked by 1 person

    1. Η αλήθεια είναι οτι οταν μεγαλωσα ηταν ενα στοιχειο που αρεσε πολυ. Η δευτερη ερωτηση ηταν παντα αμα ειμαι mixed race. Τι να πεις! Η πετρα ειναι οπως ειπες ονειρο!!

      Liked by 1 person

  3. Δεν έχω επισκεφτεί καμιά απ΄ τις χώρες που μας δείχνεις… βασικά η Κίνα είναι η χώρα που θα ήθελα πιο πολύ να επισκεφτώ και αυτό γιατί μου ταιριάζει η αρχαία τους φιλοσοφία! 😉

    Και κάτι άσχετο, με την σημερινή σου ανάρτηση, αλλά όταν έπεσα επάνω, σε θυμήθηκα! 😛

    ΑΦιλάκια και να έχεις την Κυριακή που εσύ επιθυμείς! 🙂

    Liked by 1 person

  4. Πέρα από την Πέτρα της Ιορδανίας που δεν είχα σκεφτεί ποτέ (γιατί άραγε;) θέλω να πάω πολύ σ’ όλα τ’ άλλα! Σου εύχομαι ολόψυχα να δεις κι αυτά κι άλλα πολλά μέσα στα επόμενα χρόνια!

    Liked by 1 person

Leave a comment