book haul

Book Haul,a small one. I swear.

Το Σάββατο δεν άντεξα και μπήκα σε ένα βιβλιοπωλείο. Ήξερα τι ήθελα αλλά επειδή δεν το βρήκα έκοψα μερικές γρήγορες βόλτες ανάμεσα στους διαδρόμους, μέχρι που έφτσα μπροστά στα βιβλία του Haruki Murakami. Ούτε εκεί βρήκα αυτό που ήθελα να αγοράσω απο εκείνον (Sputnik Sweetheart), αλλά βρήκα the next best thing. Μια συλλογή μικρών ιστοριών του με τον πολύ ποιητικό τίτλο “Blind Willow,Sleeping Woman“. Αναφέρει και την Ελλάδα σε κάποια ιστορία του (όπως μας ενημερώνει το οπισθόφυλλο!).

710ya4tcsyl

A Collection of twenty-four stories that generously expresses Murakami’s mastery of the form. From the surreal to the mundane, these stories exhibit his ability to transform the full range of human experience in ways that are instructive, surprising, and relentlessly entertaining. Here are animated crows, a criminal monkey, and an iceman, as well as the dreams that shape us and the things we might wish for. Whether during a chance reunion in Italy, a romantic exile in Greece, a holiday in Hawaii, or in the grip of everyday life, Murakami’s characters confront grievous loss, or sexuality, or the glow of a firefly, or the impossible distances between those who ought to be closest of all.

Το επόμενο βιβλίο δεν το αγόρασα αλλά μου το δάνεισε η πολύ καλή μου πεθερά και ειναι μια ιστορία για τα μαθηματικά με τιτλο “Το θεώρημα του Παπαγάλου” και γράφτηκε απο τον Ντενι Γκετζ.

denis_guedj2002

Ο μόνος τρόπος για να μάθει κανείς μαθηματικά είναι να στρωθεί στο διάβασμα. Λάθος! Υπάρχει κι άλλος πολύ πιο εύκολος. Το αποδεικνύουν ένας βιβλιοπώλης και η παρέα του, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολύπλοκη ιστορία μυστηρίου, όταν κληρονομούν μια βιβλιοθήκη επιστημονικών συγγραμμάτων. Συγχρόνως έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των Μαθηματικών και τη μαγεία της λογικής τους. Το Θεώρημα του παπαγάλου είναι ένα γοητευτικό μυθιστόρημα αλλά αποτελεί και μια διασκεδαστική μύηση των νέων στην επιστήμη των αριθμών.
Και το τελευταίο είναι ενα βιβλίο μυστηρίου με ένα πολύ ιδιαίτερο format. Το “Τι άφησε πίσω της” απο τον T.R Richmond είναι δοσμένο μέσα απο emails,posts,comment και γραπτά μηνύματα. Περιμένω πως και πως να το ξεκινήσω! (Έλα ελα τώρα τελειώνω την Αίθουσα του θρόνου.)
or_9877416407_bt100_low
Ποια ήταν η Aλις Σάλμον;
Πρώην φοιτήτρια. Δημοσιογράφος. Κόρη.
Το κορίτσι που πνίγηκε πέρσι. Επειδή έφυγε δε σημαίνει και πως ξεχάστηκε.
Η εικοσιπεντάχρονη Aλις Σάλμον πέθανε πέρσι το Φεβρουάριο. Ο τραγικός πνιγμός της έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις, στο διαδίκτυο και στις καρδιές των κοντινών της προσώπων. Τι, όμως, πραγματικά συνέβη στην Aλις; Ο πνιγμός της ήταν ατύχημα, αυτοκτονία ή, μήπως, δολοφονία;
Ο καθηγητής Τζέρεμι Κουκ γνώριζε την ¶λις. Κάποτε ήταν φοιτήτριά του και τώρα το αντικείμενο της εμμονής του.  Μια εμμονή που τον οδηγεί στη συγγραφή ενός βιβλίου που καταγράφει τη ζωή της Aλις μέσα από όλα όσα άφησε πίσω της: το ημερολόγιό της, επιστολές, γραπτά μηνύματα, άρθρα, αναρτήσεις στο Facebook και tweets.
Μέσα από την έρευνα του Κουκ αναδύεται η πραγματική Aλις και σελίδα με τη σελίδα ξεδιπλώνεται μια συγκλονιστική ιστορία γεμάτη μυστικά, ψέματα και παρεξηγήσεις όπου όλοι –ακόμη και ο ίδιος– έχουν κάτι να κρύψουν.
Το Τι Aφησε Πίσω Της είναι ένα σύγχρονο, τολμηρό και εξαιρετικά πρωτότυπο μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και ανατροπές, όπου ο αναγνώστης μετατρέπεται σε ντετέκτιβ και καλείται να λύσει τον γρίφο του θανάτου της Aλις Σάλμον μέσα από τα ψηφιακά αποτυπώματα που άφησε πίσω της.      
Έχετε διαβασει κάποιο απο αυτά?

22 thoughts on “Book Haul,a small one. I swear.

  1. Ε, εντάξει, μικρή “ζημιά” έκανες. Το θεώρημα το έχω διαβάσει και είναι πολύ ωραίο, ίσως λίγο τραβηγμένο σε κάποια σημεία.

    Liked by 1 person

  2. Το θεώρημα του παπαγάλου θεϊκο! Ελπίζω να μη σε κουράσει, βέβαια, με τα μαθηματικά του!
    Αν σε ενδιαφέρει μαθηματική λογοτεχνία -όχι τραβηγμένα πράγματα όμως- πες μου! Έχω να σου προτείνω άλλα δύο! 😉

    Liked by 2 people

  3. Ο Μουρακάμι είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας μου για τους επόμενους μήνες. Για κάποιον λόγο τόσα χρόνια δεν εχω μπει στον πειρασμό να αγοράσω ένα βιβλίο του. Εγώ μολις τελείωσα το Μουσείο της Αθωότητας (Παμούκ) και ξεκινησα τις ακυβερνητες πολιτείες (Τσίρκας).
    Του Μουρακάμι τι προτείνεις για πρώτη επαφή?

    Liked by 1 person

    1. Εμένα μου άρεσε πολύ το κουρδιστό πουλί και το Νορβηγικό δάσος! Είναι απο τους συγγραφεις που ειτε αγαπάς ειτε μισείς. Ο Παμούκ δύσκολος ε?

      Like

      1. Δεν ξέρω αν θα τον έλεγα δύσκολο, νομίζω ότι έτσι δείχνει σε πρώτη ανάγνωση. Αλλά ναι, ευκολοδιάβαστο και εύπεπτο δεν τον λες. Εγώ θα τον έλεγα βαθύ διεισδυτικο και αναλυτικό. Οι περισσότεροι το μουσείο της αθωότητας το κράζουν (αν ρίξεις μια ματια πχ. στο goodreads) ως βαρετό και επαναλαμβανόμενο. Διαφώνω κάθετα. Ωστόσο δεν έχω διαβάσει κάτι άλλο δικό του πράγμα που χρειάζεται ωστε να έχω πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Εσύ ποιο έχεις διαβάσει? Σε ευχαριστώ και για τις προτάσεις σχετικά με τον Μουρακάμι.

        Liked by 1 person

      2. Προσπάθησα χρόνια πριν να διαβάσω ενα δικο του με τιτλο χιόνι(?) αλλά Κουράστηκα. Θα ήθελα όμως να ξαναπροσπάθησε!Τπτ καλέ!

        Like

  4. Το θεώρημα του παπαγάλου το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Και να πεις στη φίλη σου να μου δώσει και εμένα τις προτάσεις της!!

    Liked by 1 person

  5. Θα συμφωνησω κι εγω οτι “Το θεώρημα του παπαγάλου” ειναι τελειο, αν και το διάβασα όταν ήμουν στο γυμνάσιο (πολλαααα χρονια πριν!)
    Αυτό του Μουρακάμι το έχω εδώ και καιρό και θα το διαβάσω σίγουρα φέτος. Μια φίλη μου (που δεν ειναι και πολύ μουρακαμική – σιγουρα πολύ λιγότερο από μενα) του έβαλε 5 αστεράκια, οπότε έχω υψηλές προσδοκίες!

    Liked by 2 people

      1. Χμμ σιγουρα δεν ηταν απο τα αγαπημένα μου… Δεν ειχε κάτι το ιδιαίτερο. Αλλά δεν ειναι και πολύ μεγάλο, θα το διαβάσεις γρήγορα.

        Liked by 1 person

      2. Χμμμ δεν θα σου αρέσει και πολύ η απάντηση 🙂 Το 1Q84 και το Κουρδιστό πουλί!
        Πρέπει βεβεια να ξαναδιαβάσω το Κουρδιστό πουλί, το διάβασα καιρό πριν, με άλλα μυαλά.
        Και μετά ο Κάφκα στην Ακτή.

        Like

Leave a comment