Wrap up/Τι διαβασα τον μηνα που περασε

Wrap-up Μαρτιου.

Oh my! Πως περασε αυτος ο μηνας τοσο γρηγορα? Οι μερες πετουν μακρυα μας και εμεις με το κεφαλι σκυμμενο προς το χωμα δεν τις πηραμε χαμπαρι! Τον μηνα τουτο διαβασα πεντε βιβλια.

Στις αρχες του μηνα αρχισα να διαβαζω το βιβλιο του Yalom με την ελπιδα να με βοηθησει να ξεπερασω τον φοβο του θανατου, δεν ηξερα φυσικα πως μερικες μερες μετα το περας της αναγνωσης θα εχανα εναν καλο μου φιλο. Αν και φυσικα ενα βιβλιο απο μονο του δεν μπορει να σου προσφερει την βοηθεια που χρειαζεσαι,ηταν ενα καλο αναγνωσμα που εκρυβε μεσα του πολλες συμβουλες που εκτελουν αρκετα ικανοποιητικα τον επικουριο ρολο τους. Κριτικη δεν ειχα γραψει, αλλα ειχα ποσταρει αυτο το κειμενο.

Η Αιθουσα του θρονου ηταν ενα εξαιρετικο αναγνωστα γεματο προ-εφηβικες αναμνησεις, το συστηνω ανεπιφυλαχτα. Η κριτικη μου ειναι εδω. Ενω το “Τι αφησε πισω της“, με απογοητευσε. Αν και μυστηριου, ηταν βαρετο και προβλεψιμο. Ενω το “Λι” του Καββαδια ειναι μια μικρουλα ιστορια φιλιας και αγαπης που βρηκε φωλια στην καρδια μου!Και τελευταιο σας εχω το εξαιρετο και φοβερα ομορφο βιβλιο του Μ.Καραγατση “Το Χαμενο Νησι.

Για τον Απριλιο εχω σκεφτει μερικα βιβλια που θελω να διαβασω. Μερικα απο αυτα ειναι τα εξης:

Ο ανθρωπος που αγαπουσε τα σκυλια του Λεοναρδο Παδουρα.

Το βιβλιο του γελιου και της ληθης του Μιλαν Κουντερα.

Η σκια της πεταλουδας του Ισιδωρου Ζουργου.

22 thoughts on “Wrap-up Μαρτιου.

      1. Μόλις προχθές τελείωσα το Μιλώντας στην Άννα για τα Μαθηματικά, του Τ. Μιχαηλίδη και σκέφτομαι να συνεχίσω με κάποιο του Gibbins. Παράλληλα διαβάζω ένα ιστορικό για τη μάχη των Αρδεννών (Β’ ΠΠ). Μου αρέσει πολύ η ιστορία όπως έχεις καταλάβει.

        Liked by 2 people

      2. Ο Beevor είναι από τους καλύτερους. Διαβάζεις το D-Day και νομίζεις ότι είναι μυθιστόρημα. Αλήθεια στο goodreads, έχουμε βρεθεί;

        Liked by 1 person

      3. Βρήκα μια Τζο Νταρλινγκ αλλά δεν είμαι σίγουρος… Γενικά απο τη διεπαφή του goodreads δεν είμαι ευχαριστημένος…

        Liked by 1 person

  1. Λυπάμαι πολύ για τον φίλο που έχασες και του εύχομαι καλό του ταξίδι!
    Περιμένουμε με ανυπομονησία τις βιβλιο-κριτικές σου για τον Απρίλιο!

    Liked by 1 person

Leave a comment