book haul

Σελιδες ασπρες και σημαδεμενες με μελανι.

Σημερα αγορασα δυο βιβλια για τα οποια θα ηθελα να σας μιλησω. Οταν θα τελειωσω με αυτα, θα ηθελα να σας δειξω δυο βιβλια που μου εστειλα μια καλη μου φιλη με την οποια ανταλλασουμε βιβλια.

Παγκοσμοια ημερα βιβλιου σημερα και ειπα να το τιμησω με το καλυτερο τροπο που μπορουσα: αγοραζοντας μερικα. Οταν μπηκα φουριοζα μετα την δουλεια σε γνωστη αλυσιδα βιβλιοπωλειων ειχα στο μυαλο μου ενα συγκεκριμενο βιβλιο που ηθελα αλλα δυστυχως δεν το ειχαν. “Οι μερες εγκαταλειψης” της Elena Ferrante κυριρχει καιρο τωρα στην λιστα των αγορων μου. Το επομενο που μου ηρθε στο μυαλο ηταν ενα βιβλιο που την κριτικη του διαβασα σημερα και ενθουσιαστηκα. Η καλη φιλη που μου εστειλε τα βιβλια για τα οποια μιλησα πιο πανω το αγαπησε, επομενως ημουν σιγουρη οτι και εγω θα το αγαπησω. Οταν το αγορασα και μετα απο κανενα δεκαλεπτο ανακαλυψα πως ανηκε στο λιγοτερο αγαπημενο μου ειδος λογοτεχνιας, την Γυναικεια. Αποφασισα ομως να μην φρικαρω και να δω πως θα παει.. Μπορει και να μου αρεσει, το λιγο που διαβασα μου φανερωσε μια πολυ ομορφη πλοκη. Ο τιτλος του ειναι “Και γυρω τους θαλασσα” της Αφροδιτης Βακαλη.

Το επομενο το βρηκα σε προσφορα. Ειχα εδω και καιρο ακουσει οτι ο Κ. Καλπουζος ειναι ενας εξαιρετικος συγγραφεας και ετσι το αρπαξα..μονο που και αυτο ανηκει,νομιζω,στην γυναικεια λογοτεχνια. Οποτε για πρωτη φορα τα τελευταια δεκα χρονια παιρνω ενα τεραστιο ρισκο! Ο τιτλος του βιβλιου ειναι “Ουρανοπετρα“. Let’s see.

Και για το τελος τα βιβλια που μου εστειλε η φιλη μου ανηκουν στην αστυνομικη λογοτεχνια, αγαπημενο ειδος. Το πρωτο ειναι “Οι αναστημενοι” του Ιαν Ρανκιν και το δευτερο το “Μοιραιο χαμογελο” των Nicci French.

13090074_266651527001865_132486081_n

Eσεις τι αγορασατε σημερα? Εχετε διαβασει καποιο απο αυτα?

 

26 thoughts on “Σελιδες ασπρες και σημαδεμενες με μελανι.

  1. Τζο μου εγώ σήμερα πήρα τρία μικρά βιβλιαρακια που τα ήθελα καιρό! Το πρώτο είναι το Πρόγευμα στο Τιφανις, το δεύτερο Φίλοι του Ραπτόπουλο και η Γάτα με πέταλα της Φακίνου. Ειδικά από την τελευταία δεν έχω διαβάσει τίποτα, αλλά έχω ακούσει τόσο καλά λόγια που ανυπομονώ να το διαβάσω! Πολύ όμορφες οι επιλογές σου! Χρόνια πολλά! Αύριο θα έχουμε ταγκ ❤

    Liked by 2 people

    1. Α,θα περιμένω! Απο τον Ραπτόπουλο έχω μισοδιαβασμενη την Λουλα. Το Πρόγευμα το έχω διαβάσει! Και απο Φακίνου έχω κάποιο..

      Liked by 2 people

  2. Τι ωραία βιβλιαράκια!!!! καλοδιάβαστα 🙂 Καλπούζο έχω διαβάσει το Ιμαρέτ μόνο. Εγώ σήμερα πήρα την Κόρη του Ταριχευτή της Kate Mosse για να μου κρατήσει παρέα το Σ/Κ 🙂

    Liked by 2 people

  3. Καλησπέρα και από μένα! Μόλις επέστρεψα από Θεσσαλονίκη όπου πέρασα πολύ όμορφα και πήρα και μερικά βιβλία. Από Καλπούζο έχω διαβάσει όλη την θεματική τριλογία, Ιμαρέτ, Άγιοι και δαίμονες, Ουρανόπετρα και νομίζω ότι αξίζει να διαβαστούν. Η σειρά δεν είναι υποχρεωτική τα βιβλία είναι ανεξάρτητα απλά τα ενώνει το θέμα, που είναι μια ιστορική διαδρομή σε κάποιο σημείο του ελληνισμού μέσα από τα βιώματα των ηρώων. Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και το τελευταίο του,το σέρρα. Για τη Λούλα πιστεύω κι εγώ πως πρέπει να το πας μέχρι τέλους για να δέσουν όλα αλλά το θεωρώ σχετικά φλύαρο βιβλίο με πολλές δόσεις περιττής αυτογνωσίας των ηρώων του.

    Liked by 1 person

      1. Όταν τα καταφέρεις, πες μου να σου δώσω προτάσεις και συμβουλές! Τι κρίμα να είμαστε μακριά, θα σε παίρναμε μαζί μας.

        Liked by 1 person

  4. Eίχα ακούσει καλά λόγια για τον Καλπούζο αλλά όταν διαβασα το ‘Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ’ απογοητεύτηκα. Δεν ξερω αν το συκεκριμένο βιβλίο αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα γραφής του συγγραφέα, αλλά μετά απο αυτό, δύσκολα θα ξαναδιάβαζα κάτι δικό του.

    Liked by 1 person

Leave a comment