Wrap up/Τι διαβασα τον μηνα που περασε

Wrap-up Απριλιου.

Αν και ο  Απριλιος  ξεκινησε με εμενα κολλημενη σε ενα massive αναγνωστικο τελμα στην συνεχεια αποδειχτηκε ενας καλος μηνας. Διαβασα αρκετα βιβλια, πολλα απο τα οποια μου αρεσαν πολυ! Θα σας τα αραδιασω ενα-ενα με μερικα λογακια για την υποθεση.

Απο graphic novels διαβασα το Bitch Planet (Kelly Sue DeConnick), ενα δυστοπικο κομικ που εξελισσεται σε ενα μισογυνιστικο μελλον. Εξαιρετικα σχεδιασμενο, με πολυ ομορφους διαλογους και υποθεση. Και υστερα διαβασα δυο τευχη απο το εξαιρετικο Saga, μια ιστορια που τα εχει ολα: ερωτα,πολεμο και επανασταση.

Τον Απριλιο διαβασα ενα βιβλιο που δεν μου αρεσε καθολου, μαλιστα νομιζω οτι ειναι το χειροτερο του 2016 (μεχρι τωρα). Ο τιτλος του ειναι “Τροποι να γυριζεις σπιτι” και ο συγγραφεας ειναι ο Alejandro Zambra. Απο οτι καταλαβα ειναι ενα ημι-βιογραφικο βιβλιο που ασχολειται με το παρελθον και την αναζητηση του καθε ανθρωπου μεσα στις μνημες του για την ανεση του “σπιτιου”. Meh.

Το καλυτερο βιβλιο που διαβασα τον Απριλιο δεν μπορει να ειναι αλλο απο το “Η θεραπεια του Σοπεναουερ” απο τον Ιρβιν Γιαλομ. Ειναι ειναι βιβλιο που δεν ειναι καθαρα λογοτεχνικο αλλα εμπεριεχει την φιλοσοφια αλλα και αρκετη ψυχολογια. Εξαιρετικο απο ολες τις αποψεις αλλα και το γεγονος οτι σου παρεχει και ενα σωρο πληροφοριες για τον Σοπεναουερ προσθετει ενα συν στο βιβλιο.

Ερχομαστε τωρα στα “Ανεμοδαρμενα Υψη” και την Εμιλι Μπροντε. Ολοι ξερουμε για το τι ειναι αυτο το βιβλιο, δεν θα επεκταθω! Απλα μεσω της κριτικης μου αυτης ανακαλυψα οτι γενναει εντονα παθη τουτο το διηγημα!

Το “Νομος περι τεκνων” ηταν το τελευταιο βιβλιο που διαβασα τον Απριλιο και βοηθησε ο μηνας να τελειωσει πιο ηρεμα οσο αφορα το αναγνωστικο κομματι. Ειναι μια ακρως ηθικολογικη ιστορια, ηρεμη χωρις συναισθηματικες εκρηξεις. Καπως βαρετη αλλα με εκεινη την υπεροχη μεσοαστικη Αγγλικη χροια.

Και να σας ενημερωσω επισης πως τελειωσα και μια τραγωδια της “Τρωαδες” του Ευριπιδη. Ενα επος για τις γυναικες του πολεμου, τα θυματα των αντρων. Υπεροχο!

Κριτικες:

Τροποι να γυριζεις σπιτι

Η θεραπεια του Σοπεναουερ

Ανεμοδαρμενα Υψη

Νομος περι τεκνων

Τρωαδες

10 thoughts on “Wrap-up Απριλιου.

  1. Όπως είπα, διαβάζω τώρα το “Νόμος περί τέκνων”, λατρεύω τα “Ανεμοδαρμένα ύψη”, τελειώνω τον 1ο τόμο του “Saga” και θέλω πολύ να διαβάσω το “Bitch planet”. Νομίζω πως αυτός ο μήνας σου πήγε καλά ε;

    Liked by 2 people

    1. Ναι! Και αυτό που με κανει χαρουμενη είναι οτι και εσύ έχεις διαβασει κάποια απο αυτό και μπορούμε να τα συζηταμε! Σου αρέσει το saga? Ο νομος?

      Like

      1. Στο Saga έχω ακόμα 1 chapter για να τελειώσω τον τόμο. Να σου πω την αλήθεια έχω ξετρελαθεί με το σχέδιο, αλλά η ιστορία μου φαίνεται απλά καλή. Τη βρίσκω κάπως προβλέψιμη κι αυτό με χαλάει. Όσον αφορά το “Νόμος περί τέκνων” δεν ξέρω ακόμα αν μου αρέσει. Δεν έχω συνηθίσει ακόμα την γραφή του Μακ Γιούαν και ενώ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η υπόθεση, δεν έχω προχωρήσει ακόμα αρκετά για να δω αν όντως μου αρέσει.

        Liked by 2 people

      2. Ναι,το saga είναι ωραίο κυρίως για το σχεδιασμο που είναι υπέροχος. Θα σου πρότεινα το through the woods, blanket και το the encyclopaedia of early earth. Φοβερά!

        Ο Μακγιουαν έχει εναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο γραφής.

        Liked by 1 person

  2. Ο μήνας σου ήταν εξαιρετικός! Αγαπάμε Γιάλομ:) Έχω ξαναδει ότι δεν σου άρεσε το Τρόποι να γυρίζεις σπίτι και με εχεις προβληματίσει λίγο.Ένα απόσπασμα που είχα διαβάσει,μου άρεσε πολύ.Μετά αποκαρδιώθκα κάπως από την κριτική σου :ρ

    Liked by 1 person

Leave a comment