currently reading · Τι διαβαζω τωρα

Currently Reading/Τι διαβαζω τωρα

image

Για πρωτη φορα στην ζωη μου εχω αφοσιωθει πλήρως σε ενα βιβλιο.Το βιβλίο αυτο ονομάζεται ΙΤ και το έχει γράψει ο Στίβεν Κινγκ απο το Σεπτέμβριο του 1981 μεχρι και τον Δεκέμβριο του 1985.Τεσσερα χρονια ειναι αρκετα για να γραψεις μια ιστορία των 1376 σελιδων.

 Αν και πια το βιβλιο οσο και η τηλεταινια που έχει βασιστεί πανω του εχουν γινει cult και οι πιο πολλοί πανω κατω γνωρίζουν την μορφη του γλυκυτατου κλοουν/εφιάλτη (δεν βαζω εικονα,λυπαμαι τους πιο ευαίσθητους αναγνώστες μου!Χεχε) η καθε αυτου ιστορία τους διαφεύγει. 

1957,ξεκιναει το μυστήριο με τον αδικο θανατο του μικρου αδερφου του Μπιλ,ενας απο τους εφτα της μετέπειτα  ‘Ομαδας των χαμενων’.

1958,οι εξαφανίσεις και οι δολοφονίες μικρών παιδιών συνεχίζονται στο Ντερι,Μειν και μια ομαδα παιδιων που τους ενώνουν οι εφιαλτικες εμπειρίες τους με διαφορα σατανικά πλάσματα που εμφανίζονται απο πουθενα αποφασίζουν να σκοτώσουν τον εφιαλτικό κλοουν που βρίσκεται πισω απο τις δολοφονίες.

1985,Εικοσιεφτα χρονια αργοτερα η ιδια ομαδα επιστρεφει πισω να τελειωσει αυτο που άρχισε το 1958,να σκοτωσει μια και καλη τον Κλοουν.

Μέχρι στιγμης εχω διαβασει 718 σελιδες και συνεχιζω ακάθεκτη.Ειναι ενα δυνατο βιβλιο για ακομα πιο δυνατα στομαχια.Αν ηταν στα ελληνικα νομιζω θα με τρόμαζε πιο πολυ,αλλα και παλι υπαρχουν σκηνές ανατριχιαστικα τρομαχτικες!Το συστηνω σε λατρεις θριλερ λογοτεχνίας  και τρόμου.Αν και ο Κινγκ σε αυτο το βιβλιο δινει ρεσιταλ στην πολυλογια,υπαρχει κατι μαγικο και στην σποραδικη βαρεμαρα που μπορεί να σου προκαλεί.

Περιμενω πως και πως να το τελειωσω!

27 thoughts on “Currently Reading/Τι διαβαζω τωρα

  1. Ψάχνω, ψάχνω… Με αυτά που γράφεις, θα με κάνεις να πάρω το “IT” μαζί μου στις διακοπές τελικά 😀

    Liked by 1 person

      1. Εμενα μου λες..!Ειπαμε εχω διαβασει 800 και εχω ακομα αλλες 500..
        Ειπαμε μενεις Αθηνα (εχω λογο που σε ερωτω!

        Liked by 1 person

      1. Αλήθεια; Πώς θα μπορέσεις να το κάνεις αυτό; Κι εγώ πολλές φορές το σκέφτομαι για κάποια παλαιότερα, αλλά όλο το αναβάλλω. Ευχαριστώ πολύ πάντως. Όταν το αποφασίσεις, πες μου ποια είναι και θα σου πω 🙂

        Like

      2. Ασε με,με πονο ψυχης αλλα εχω πολλα και με πνιγουν!Αλλα πανε και χαμενα.Αμα τα εχω διαβασει,πιο το νοημα?Αμα δε μου αρεσαν κιολας..αστα!Διαβαζεις αστυνομικη λογοτεχνια?

        Liked by 1 person

      3. Ναι αμέ. Βασικά διαβάζω σχεδόν τα πάντα 🙂 Αρκεί φυσικά να είναι καλά. Δεν έχω θέμα με το είδος.

        Like

      1. Αν δεν το θες και δεν το θέλει ούτε κάποιος δικός σου, θα μου άρεσε να το διαβάσω. Βέβαια μπορώ να σου πω ότι αισθάνομαι και κάπως άβολα που δεν έχω κι εγώ κάτι να σου δώσω… :S

        Liked by 1 person

      2. Ξερεις κατι,δεν θέλω! Εχω τόσα, τι να κανω τα αλλα?Θελω κοντα δυο χρονια να διαβάσω αυτα που εχω χωρις να παρω αλλο ενδιαμεσα.Δεν το θελω.Απλα ειναι απο δευτερο χερι,δεν είναι ατσαλακωτο!

        Liked by 1 person

  2. Καλά αυτό δεν με ενοχλεί πλέον. Παλαιότερα όταν διάβαζα προσπαθούσα να μην σπάσει ούτε καν η ράχη του βιβλίου. Πλέον δεν έχω τέτοια προβλήματα. Εξάλλου κάθε βιβλίο έχει την ιστορία του 🙂

    Liked by 1 person

    1. Σου απαντησα?Δεν θυμαμαι.Ναι,μου αρέσουν τα βιβλια απο δευτερο χερι για αυτο το λογο.Αν και τα δικά μου τα προσεχω πολυ.

      Liked by 1 person

  3. ΤΟ συγκεκριμένο βιβλίο το έχει η αδελφή μου στην ελληνική έκδοση με το εξώφυλλο του κλόουν και αισθάνομαι πως αυτή η εικόνα εκβιάζει τη φαντασία μου. Ντε και καλά να μου διαμορφώσουν εικόνα.

    Liked by 1 person

    1. Ααααα κοιτα επειδη ετσι ηταν στην ταινια και επειδη στο βιβλιο εχει αρκετες περιγραφες σκέφτηκαν οτι ηταν σωστη κινηση!!Αλλα,καλυτερα να αφήνεται στην φαντασια!

      Liked by 1 person

      1. Ναι έχει το σκοπό του, άλλωστε αυτό το προμόσιον συμβαίνει συνέχεια. Μια εμμονή με την εικόνα ενός προσώπου είχα πάθει με τον Χάρυ Χόλε του Τζο Νέσμπο.

        Liked by 1 person

      2. Α ναι?Οταν σκεφτομαι τον Χολε στο μυαλο μου ερχεται παντα ο νεος Τζέιμς Μποντ.Δε θυμαμαι ονομα..

        Like

      3. Θέλω να πω πως ο Χόλε είναι ένας χαρακτήρας που κοντά στην πραγματικότητα. Έχει πολλά ελαττώματα, διαφωνείς πολλές φορές μαζί του χωρίς να του αφαιρείς ωστόσο την αστυνομική του σπιρτάδα. Κι ο Μποντ έγινε πιο ανθρώπινος αλλά η πραγματικότητα βρίσκεται ακόμα αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

        Liked by 1 person

Leave a comment