A little bit of everything · currently reading

Διαφορετικα βιβλια/Currently Reading

miyuki2b3

Λενε πως το διαβασμα ειναι δωρεαν διακοπες 5 αστερων.Ανοιγεις το βιβλιο και με το που σου γαργαλαει ερεθιστικα η μυρωδια του χαρτιου τα ρουθουνια,ξεκινας για το ταξιδι.Φυσικα καθε βιβλιο σε πηγαινει και σε εναν αλλον προορισμο.Εκει μπορει να βρεθεις ενωπιο ενος μεγαλου ερωτα ή μιας παγκοσμιας καταστροφης.Μπορει να δουλευεις διπλα σε αστυνομικους,μαζευοντας στοιχεια για να βρεις ποιος ειναι ο serial killer.Ακομα μπορει και να βρεθεις σε ξεχασμενα παλατια,σε καποιον μακρινο πλανητη.Ολα ειναι πιθανα.

Υπαρχουν ομως και αλλου ειδους βιβλια,τα μη λογοτεχνικα.Αυτα δεν σε πηγαινουν σε αλλους γαλαξιες παρεα με εναν serial killer με καταλειπα απο την παιδικη του ηλικια που εχει παρανομη σχεση με μια 40χρονη χωρισμενη μητερα ενος εφηβου που πρεπει να σωσει την γη απο τις εξωνηινες δυναμεις.Αλλα σου μιλουν για πραγματα τα οποια εχουν συμβει ή σου προσφερουν γνωση για αντικειμενα που δεν ηξερες πριν.Εχω παθει εμμονη με non-fiction βιβλια προσφατα.

Πριν καιρο ειχα διαβασει το “Smoke get in your eyes” της Caitlin Doughty,ενα βιβλιο ημι-βιογραφικο οπου μας μιλαει για το τι την οδηγησε να δουλεψει στην βιομηχανια του θανατου και τι πρεπει να αλλαξει μεσα στην βιομηχια αυτη.Μου ειχε αρεσει παρα πολυ,και για καποιον σαν εμενα που ειναι πολυ EWWWW με οτι εχει να κανει με αυτο το θεμα αυτο σημαινει πολλα.Συνεχισα στην πορεια με το “How to be a woman” της Caitlin Moran και μου ειχε αρεσει και αυτο.Κολλησα με τα non-fiction βιβλια.Υστερα ηταν το “On writing” του Stephen King.

Τωρα εκτος απο ενα-δυο βιογραφιες,εχω παθει ερωτα και με τα βιβλια φιλοσοφικου αλλα και ψυχολογικου περιεχομενου.Ποια εννοω?Λοιπον,πρωτα απο ολα οπως εχω πει και σε αλλο post μου επεσε στα χερια μου ενα βιβλιο του Δ.Λιαντινη ενος μοναδικου ανθρωπου,υπεροχου μυαλου και πολυ καλου συγγραφεα.Το ονομα αυτο:Γκεμμα.Το διαβαζω λιγο-λιγο,δεν ειναι για χορταση,καθε κεφαλαιο που απασχολειτε και με αλλο θεμα ειναι εγκεφαλικος οργασμος και νιωθεις την ευφορια της γνωσης να σε πλημμυριζει.

Αυτο που ομως διαβαζω τωρα και απο εχθες που το πηρα εχω ηδη διαβασει σχεδον 100 σελιδες ειναι το “Το ξυπνημα της Ευας” απο την ψυχοθεραπευτρεια Alice Miller.Ενα βιβλιο που καταπιανεται με τα βιωματα της παιδικης ηλικιας,κυριως βιωματα γεματα βια κατα του παιδιου,και πως εαν δεν υπαρξει καποιος στην ζωη του παιδιου να του δειξει κατι θετικο αυτη η βια γυρναει απο τον ενηλικο ανθρωπο πλεον κατα της κοινωνιας.Απο εκεινη θελω να τα διαβασω ολα γιατι ειναι τοσο,μα τοσο καλη.ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.

Αλλο ενα βιβλιο που μου εκανε δωρο μια πολυ καλη και ομορφη δικηγορινα ειναι το “Πλασματα μιας ημερας” του Irvin Yalom.Και αυτο ασχολειται με την ψυχοθεραπεια και τα οφελη της.Και το τελευταιο βιβλιο στα Ελληνικα που ασχολειτε αυτη τη φορα με φιλοσοφια ειναι το “Οταν σκεφτομαι τον θανατο” του Κικερων,ρωμαιου φιλοσοφου.

Και για να μην ξεφευγω πολυ απο τα γουστα μου,χεχε,στα αγγλικα αγορασα το “The psychopath wishperer” απο τον Kent Kiehl.Ενας γιατρος μας μιλαει για το πως λειτουργουν αυτοι οι ανθρωποι χωρις συνειδηση,fashinating no?

Εσεις ποια βιβλια non-fiction αγαπατε ή εχετε σκοπο να διαβασετε?

 

*H photo δεν ειναι δικη μου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

34 thoughts on “Διαφορετικα βιβλια/Currently Reading

  1. “Mc Mafia – Έγκλημα χωρίς Σύνορα” του Misha Glenny.
    Το είχα αγοράσει για την έρευνα που κάνω για το μυθιστόρημά μου και τελικά αποδείχθηκε μακράν το καλύτερο non-fiction που έχω διαβάσει ποτέ!! Εξηγεί με πάρα πολύ απλό και κατανοητό τρόπο τους λόγους για τους οποίους επικράτησε η μαφία στην παγκόσμια αγορά καθώς και όλες τις κομπίνες που εφαρμόζει.
    (μεταξύ μας απορώ πώς ζει ακόμα ο συγγραφέας του και δεν τον έχουν σκοτώσει).

    Liked by 1 person

    1. Θυμαμαι ειχα δει ένα ντοκιμαντερ για αυτον..!Θυμαμαι πως ειχε προστασία?Πω,εισαι dedicated!Τα non fiction βιβλια κρυβουν κατι μεσα τους..μια δυναμη..Μια ευκαιρια να εισαι στο μυαλο καποιου αλλου πραγματικου ανθρώπου!

      Liked by 1 person

      1. Μήπως εννοείς τον Σαβιάνο;; Γιατί κι αυτός έχει γράψει 3 non-fiction για την Καμόρα και τον κυνηγούν πόσα χρόνια τώρα να τον εκτελέσουν! 🙂

        Όντως, έχουν μια μαγεία γιατί είναι σαν να διαβάζεις επιστημονικά βιβλία αλλά με έναν πιο μυθιστορηματικό τρόπο! 🙂 Για μια στις τόσες είναι καλά, αλλά με χαλάει που δεν μπορείς να τα τελειώσεις μέσα σε μια μέρα. 😦

        Liked by 1 person

      2. Δεν έχει μεχρι τωρα περιγραφες βιας και η βια που εκείνη δεν αναφερει ειναι η βια που καθε γονιος μπορει να δωσει στο παιδι του.Μιλαει για πράγματα που βιώνουν πολλα παιδια και ειναι καθετη στην χρηση βιας.

        Liked by 1 person

      3. Οχι,για αυτο ειναι καλο.Ολοι ξερουν πως αμα σε βιάσουν σαν παιδι,θα αποκτήσεις προβληματα.Αλλα εδω μιλαει για την λαθος διαπαιδαγώγηση πολλων γονιών.Must read.

        Liked by 1 person

  2. Το McMafia ακούγεται ενδιαφέρον, το ίδιο και Το ξυπνημα της Ευας. Το How to build a woman πολύ το ακούω, μάλλον πρέπει να το πάρω τελικά.

    Εγώ μόλις τελείωσα το “Με μολύβι φάμπερ νουμερο δύο” της Αλκης Ζεη. Αν έχετε διαβάσει χιλιάδες φορές τα άπαντα της Ζωρζ Σαρρη σαν εμένα, να το διαβάσετε οπωσδήποτε. Ειναι η ζωη της Αλκης Ζεη μέχρι τα 20κατι της νομίζω. Παρα πολύ ωραίο. Και παίζουν γκεστ σταρ Ελύτης, Εμπειρίκος, Κάρολος Κουν και λοιποι γνωστοί.

    Απο αλλα non-fiction διαβάζω αρκετά cognitive science. Αυτό που παλεύω να αρχισω τώρε και που όλοι λένε τα καλύτερα ειναι το Thinking, fast and slow Thinking fast and slow του Daniel Kahneman. Αλλά έγώ το έχω σπουδάσει και το θέμα, οποτε δεν ξερω μήπως τα βρειτε βαρετά τετοιου είδους βιβλία. Ενα που δεν βρισκει κανένας βαρετό πάντως είναι το “Ο αντρας που μπερδεψε τη γυναικα του με ενα καπέλο” του Oliver Sacks, με διαφορες σπανιες περιπτώσεις εγκεφαλικών ασθενειών. Το προτεινω!

    Τα δύο Non-Fiction του Murakami (αυτό με το τρέξιμο και αυτό με την επίθεση στο Tokyo Underground) ήταν οκ, αλλά δεν τα προτείνω, ειναι λίγο βαρετα. Το Underground δεν το τελείωσα, ήταν κάπου 40 μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν την επίθεση, έπιασα το νόημα με τις 10 πρωτες.

    Πιο παλιά διάβαζα πολύ αληθινές ιστορίες γυναικών που περνουσαν δύσκολα σε μουσουλμανικές χώρες, όπως το Ποτε χωρις την κόρη μου, το Πουλημένες κλπ. Αλλα αυτό πριν πολλα χρονια, τωρα δεν ξερω αν μου αρέσουν.

    Επίσης έχω πάρει το The Empathy Exams: Essays της Leslie Jamison. Η τυπισσα ήταν ηθοποιός που έπαιζε την αρρωστη για να εξασκούνται οι φοιτητές της ιατρικής, επρεπε να βρισκουν από τι πάσχει. Και αυτό το βιβλίο είναι οι ρόλοι που έπαιζε. Αλλα δεν το εχω διαβασει ακομα.

    Αντε ΠΑΛΙ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΕΒΑΤΟ! Ντροπη!

    Liked by 2 people

    1. Το διαβασα με μια ανάσα!Εαν ειδες εχω παρει ενα βιβλιο γραμμενο απο εναν ψυχιατρο για τους ψυχοπαθείς που δεν έχουν συνειδηση!Αυτο με το καπελο που το ειπαν!Το ειχα στο χερι μου την Παρασκευη αλλα το αφηκα!Κανω αποφασισα και εγω έρευνα για τον χαρακτηρα μου στην ιστορια μου!Πηρα και την γνώμη neurologist!Παντως της Σαρρης εχω ακουσει καλα λόγια, δεν εχω διαβασει τπτ δικο της!

      Like

      1. Α ναι, το εχω και του Kiehl, θα το διαβασω κι αυτο συντομα ελπίζω. Ε Σαρρη μην αρχίσεις τώρα, δεν νομίζω να σου πει κατι, έπρεπε να τη διάβαζες μικρή 🙂
        Οι ψυχοπαθεις ειναι παντα πολύ ενδιαφερον θεμα! Εγώ δεν κανω καμια έρευνα, αλλα πήρα ενα πανεπιστημιακό βιβλιο Criminal and Forensic Psychology και το διαβαζω σιγα σιγα. Ενδιαφέρον, έχει και πολλά αληθινά παραδείγματα (το πιο ενδιαφέρον κομματι για μενα). Του Oliver Sacks δεν εχει να κανει με ψυχοπαθείς, απλά με περίεργου είδους ασθενειες (όπως να μπερδευεις άτομα με αντικειμενα), οπότε μάλλον δεν το θελεις στη παρουσα φάση. Αν έχεις και αλλα psycho να προτείνεις, let me know!

        Liked by 1 person

      2. Εγω ειμαι σαικο απο μονη μου!Χαχα,διάβασε,εαν δεν εχεις ηδη διαβασει,τα αιχμηρα αντικειμενα!Λογοτεχνία αλλα sooo good!Τι σπουδαζεις?

        Like

      3. Το εχω διαβασει, σιγουρα το αγαπημενο μου της Flinn! Διαβασε Το πειραμα του Fitzek, οχι τοσο σαικο, αλλα τρομαξα σε καποιο σημειο, ψυχολογικο θριλερ!
        Αρχικα σπουδασα πληροφορικη, εκανα μεταπτυχιακο γνωσιακη επιστημη (cognitive science) και τωρα κανω διδακτορικο στη γνωσιακη επιστημη, πειραματα κτλ. Τιποτα με ασθενεις, αλλα πολυ ενδιαφερον τομεας 🙂 Εσυ? (σαν online dating ειμαστε!)

        Liked by 1 person

      4. Ω τέλεια, θα κάνεις και το εξώφυλλο του βιβλίου σου τοτε! Εγώ είμαι τόσο μα τόσο άχρηστη σε οτιδήποτε έχει να κανει με σχεδιο και πάντα ζηλευω αυτούς που μπορούν να σχεδιάσουν! (με χέρι ή ηλεκτρονικά, το ίδιο μου κάνει!)

        Liked by 2 people

      5. Χαχα σιγά καλέ, μια ματια να ριξεις στα ινσταγκράμια χιλιάδες καλυτερες βλέπεις! Να ανεβασεις τιποτα δικο σου να το δουμε! Να σε θαυμασουμε και ως γραφιστρια! 🙂

        Liked by 1 person

      6. Εχω να καταπιαστώ αιώνες με αυτο..Αλλα θα δω τι θα κανω. Είχα σκοπο κατι που να αφορά το μπλογκ.Χμ,θα δειξει.

        Liked by 1 person

      7. Νομίζω πως με πείσατε να αγοράσω τα “Criminal and Forensic Psychology” και “The Psychopath Whisperer”. Από forensic Science πάντως είναι καλό και το “Forensic Science: Fundamentals & Investigations” του Bertino. Πρέπει να είναι πανεπιστημιακό γιατί έχει αναλυτικά θεωρία για το πώς κάνεις έρευνα στον τόπο του εγκλήματος αλλά και στο εργαστήριο και έχει και ασκήσεις, διαγράμματα… ένα σωρό υλικό. Επίσης από λογοτεχνικά συστήνω ανεπιφύλακτα το Postmortem. Δεν λέει τίποτα από υπόθεση, αλλά περιγράφει αναλυτικότατα το πώς γίνεται μια νεκροψία. 🙂

        Υ.Γ. Όλα τα ευχάριστα πιάσαμε βραδιάτικο 😛

        Liked by 1 person

      8. Ναι, κατά βάθος αυτό ήθελα να πω, αλλά πριν να ξανακοιτάξω τί είχα γράψει, το σχόλιο δημοσιευτήκε! 😦

        Να κάνουμε, λοιπόν, όλοι ένα post με τη λίστα των βιβλίων που συμβουλευτήκαμε! 😀 😀

        Liked by 1 person

  3. Καλά δε σε προλαβαίνω από τα βιβλία…Μπράβο σου! Το κατάλαβα και από άλλα post που έχεις κάνει. Μου έχεις κινήσει πολύ το ενδιαφέρον με όσα γράφεις, θα προσπαθήσω να ακολουθήσω συμβουλές!

    Liked by 1 person

  4. Παρ’ όλο που μαζεύω το τελευταίο διάστημα κυρίως fiction βιβλία, σκέφτομαι να διαβάσω κάποιο καλό βιβλίο Θετικής Ψυχολογίας ή φιλοσοφικού περιεχομένου… Αν βρω κάτι αξιόλογο θα ενημερώσω 😉

    Liked by 1 person

    1. Θα σου προτεινα Λιαντινη,εαν βρεις,και σίγουρα Αρχαια φιλοσοφια π.χ Πλάτωνα.Ασχετα με το εαν συμφωνω ή οχι,ειναι πολυ απολαυστικά.

      Liked by 1 person

      1. Έχω διαβάσει παλιότερα Πλάτωνα (Συμπόσιο) και μου άρεσε 🙂 Να σου πω θα προτιμούσα να διαβάσω κάπως νεότερη φιλοσοφία π.χ. Σοπενχάουερ ή Νίτσε

        Liked by 1 person

Leave a comment