Book Reviews

Review: Η κοιλάδα των χαμένων κοριτσιών από τον Agustin Martinez

47126609. sx318

Πέντε χρόνια µετά την εξαφάνισή τους, το Μοντεπερδίδο, χωριό µες στην οργιώδη βλάστηση των Κεντρικών Πυρηναίων, εξακολουθεί να πενθεί την Άνα και τη Λουθία, δυο εντεκάχρονες φίλες, που ένα απόγευμα έφυγαν από το σχολείο και δεν τις είδε ποτέ ξανά κανείς. Η υπόθεση, μετά τις άκαρπες προσπάθειες των αρχών, πέρασε στο αρχείο. Τώρα, όµως, επανεμφανίζεται απροσδόκητα η Άνα, δίπλα σε έναν νεκρό άντρα, µες στα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου, τραυματισµένη αλλά ζωντανή. Η υπόθεση ανοίγει και πάλι, και ξεκινά ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο που ζητά απαντήσεις: Ποιος είναι ο νεκρός; Ποιος είχε απαγάγει τα παιδιά; Είναι και η Λουθία ζωντανή; Ενώ ολόκληρο το χωριό προσπαθεί να δεχτεί τη νέα τροπή που παίρνουν τα πράγματα, καταφτάνουν εκεί από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων η νεαρή υπαστυνόμος Σάρα Κάμπος και το “αφεντικό” της, ο αστυνόμος Σαντιάγο Μπαΐν. Είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν µε την τοπική Πολιτοφυλακή σε µια έρευνα που σύντομα θα γίνει λαβυρινθώδης. Με μοναδική τους βεβαιότητα ότι το τέρας βρίσκεται ανάμεσά τους, θ’ αρχίσουν μια καταδίωξη που θα βάλει σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Οι κάτοικοι του Μοντεπερδίδο, ακόμη και οι οικογένειες των κοριτσιών, παγιδευμένοι όλοι τους στα μυστικά και στα ψέματά τους, δε θα διευκολύνουν καθόλου την έρευνα. Το χωριό έχει τους δικούς του κανόνες…

Σπανίως διαβάζω Ισπανική αστυνομική λογοτεχνία αλλά αυτό μου τράβηξε την προσοχή.  Κυρίως με γοήτευσε η περιγραφή της περιοχής του Μοντεπερδίδο και των Κεντρικών Πυρηναίων και η υπόσχεση ενός ωραίου μυστηρίου.

Αν με ρωτήσεις τι σου άρεσε σε αυτό το βιβλίο δεν θα σου αναφέρω την υπόθεση ή τους χαρακτήρες αλλά θα σου μιλήσω για την περιοχή στη οποία διαδραματίζεται η ιστορία. Αν μη τι άλλο ο συγγραφέας περιγράφει την φύση και τα κτίσματα στο Μοντεπερδίδο με πολύ ωραίο τρόπο που σε κάνει να νομίζεις πως βρίσκεσαι εκεί.  Και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που συνέχισα με την ανάγνωση, διότι το βιβλίο καθεαυτού δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.  Δεν είναι κακό , φαντάζομαι ότι για πολλούς θα είναι υπέροχο απλά με εμένα με ενόχλησαν τρία πραγματάκια.  Πρώτα από όλα δεν κατάφερα να δεθώ με κανέναν από τους ήρωες και αυτό είναι κάτι που επιθυμώ όταν διαβάζω ένα μυθιστόρημα. Θέλω να συμπαθώ τους ήρωες και να επενδύω στην εξέλιξη τους μέσα στην ιστορία. Επίσης δεν έμοιαζαν πολύ «αληθινοί». Δεύτερον , θεωρώ ότι βιβλίο έπρεπε να είναι 100 σελίδες μικρότερο. Υπήρξαν πολλές σελίδες που δεν πρόσθεταν κάτι στην ιστορία και μείωναν την αγωνία μου. Εκνευρίστηκα ιδιαιτέρως με το τέλος , θα προτιμούσα να μην ήταν τόσο ξαφνικό και κυριολεκτικά από το πουθενά. Είναι σίγουρα ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα τοποθετημένο σε μια πανέμορφη περιοχή της Ισπανίας που ελπίζω κάποτε να επισκεφτώ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s